Oresund Award til ReproHigh

​I​ december modtog professor Jens Sønksen og samarbejdsgruppen bag ReproHigh Oresund Award 2013

Fra venstre: overlæge, docent Britt Friberg, Skånes Universitetssjukhus, regionsdirektør Hjalte Aaberg, Region Hovedstaden, projektleder Anna Lindstén, ReproHigh, professor Claus Yding Andersen, Rigshospitalet, professor, overlæge Jens Sønksen, Herlev Hospital, docent Yvonne Giwercman, Lunds Universitet, professor Jens Peter Bonde, Bispebjerg Hospital og professor Aleksander Giwercman, Skånes Universitetssjukhus.​

Oresund Award er indstiftet af Region Hovedstaden og Region Skåne med henblik på at anerkende og synliggøre førende behandlings- og forskningsmiljøer inden for sundhedsområdet. Prisen tildeles for enestående bidrag til forskning, udvikling og nye behandlingsformer inden for sundhedsvæsnet på tværs af Øresund. Det er første gang prisen uddeles og ReproHigh vandt prisen foran 8 andre kvalificerede ansøgere. 

Gruppen bag ReproHigh modtog prisen ved en prisuddeling i Malmø d. 2. december. Med prisen følger 1,6 millioner kroner, som skal bruges til at videreudvikle ReproHighs samarbejde inden for forskning og behandling. 

Se Region Hovedstadens film: Dansk-svensk tilbud til barnløse vinder ny stor sundhedspris. 

Læs interview med professor, overlæge, dr.med. Jens Sønksen i Ugeskriftet for læger:Grænseoverskridende hjælp til barnløse får pris på 1,6 mio. kroner.

Se indslag fra svensk TV4: Dansk skånskt projekt för ofrivilligt barnlösa prisas.

Kort om ReproHigh​

Siden 2010 har et dansk-svensk netværk bestående af enheder fra universitetshospitaler i Region Hovedstaden og hospitaler og universiteter i Region Skåne arbejdet tæt sammen i et partnerskab, som er et af verdens førende reproduktionsmedicinske miljøer. 

ReproHigh fokuserer på at finde og behandle de bagvedliggende årsager til barnløshed og har i 2013 underskrevet en samarbejdsaftale med Region Hovedstaden og Region Skåne, som bl.a. betyder, at patienter kan udveksles mellem enhederne. 

Fra Danmark deltager Københavns Universitet, Herlev Hospitals Urologisk Afdeling, Bispebjerg Hospitals Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling og Rigshospitalets Reproduktionsmedicinsk Laboratorium, Fertilitetsklinik og Afdeling for Vækst og Reproduktion. 

Fra Sverige deltager Reproduktionsmedicinsk Centrum på Skånes universitetssjukkhus, Malmø, Institutionen för Kliniska Vetenskaper, Lunds Universitet samt Arbets- og Miljömedicin på Lunds Universitet.
Redaktør