Patientforeninger og netværk

Blærekræft

Blæreforeningen for patienter med polypper eller blærekræft og deres pårørende
Link til www.blaereforeningen.dk 

Brystkræft

Dansk Brystkræft Organisation, DBO, er en selvstændig landsdækkende forening, der arbejder for, at alle brystkræftpatienter i Danmark kan få en hurtig og præcis diagnostik, en specialiseret behandling og en effektiv genoptræning.

Link til www.brystkraeft.dk​

Brystkræftgruppen består af kvinder, der selv har haft brystkræft. Brystkræftgruppen giver tilbud til kvinder med brystkræft - uanset hvor man er i sit forløb. Der er knyttet ca. 100 vejledere til gruppen. Vejlederne er frivillige og har naturligvis tavshedspligt.
Link til Brystkræftgruppen

Dansk Lymfødem Forening er en patientforening, som har til formål at varetage lymfødempatienters interesser. 
Link til www.dalyfo.dk

Børn og unge med kræft 

U-n-g-k-r-æ-f-t er et netværk for unge voksne 15-39 år, der har eller har haft kræft. Drivkræften arbejder for at sikre at unge kræftramte ved, at de ikke er alene. At de bliver gjort opmærksom på, at der findes tilbud og aktiviteter til dem, og at andre unge i samme båd står klar med støtte og inspiration. 

Link til u-n-g-kræft  


Foreningen Proof of Life (PoL) har til formål at hjælpe unge kræftoverlevere (18-40 år) med at komme tilbage til et godt og aktivt liv efter endt behandling. 
Foreningen har til formål at søge at inspirere, oplyse og støtte denne gruppe til at bruge fysisk træning som led i rehabiliteringsprocessen og til generel forøgelse af livskvaliteten. Dette søges gjort gennem etablering af et fælles miljø omkring fysisk træning, hvor drivkraften er det fælles projekt om at lægge afstand til sygdommen
Link til Proof of life

Hjernesvulster

Hjernetumorforeningen henvender sig til patienter med hjernetumorer og deres pårørende
Link til Hjernetumorforeningen​

Kræft i hoved og hals

Netværket for patienter med kræft i hals og mundhule henvender sig til patienter, der har eller har haft kræft i hals- og/eller mundhule, og deres pårørende. 
Link til etværket for patienter med kræft i hals og mundhule -

Dansk Landsforening for Laryngectomerede er en forening for personer med funktionsnedsættelse efter operation eller stråleterapi i mund- og halsområdet. 
Link til www.dlfl.dk

Livmoderhalskræft

 Gruppen for livmoderhalskræft er et netværk for kvinder med livmoderhalskræft - før, under og efter behandling. 

Link til Gruppen for livmoderhalskræft

Lungekræft

Patientforeningen lungekræft er et uafhængigt netværk for lungekræftpatienter og deres pårørende.

Link til Lungekraeft​

Lymfekræft og Leukæmi

Patientforeningen for Lymfekræft og Leukæmi

Link til www.lyle.dk

Modermærkekræft

Netværk Modermærkekræft er landsdækkende og arbejder blandt andet gennem lokalafdelinger. Telefonisk rådgivning om modermærkekræft.

Link til netværk for modermærkekræft

Myelomatose

Foreningen arbejder med oplysning og information omkring myelomatose.

Link til www.myelomatose.dk

Neuroendokrine tumorer

​Netpa er en forening for patienter med neuroendokrine tumorer. Forkortet går de samlet under navnet NET. Det kan være carcinoider, endokrine pancreastumorer, neuroendokrine tumorer i lunger mv.
Link til Netpa

Nyrekræft

Dansk Nyrecancer Forening informerer og støtter patienter, der har eller har haft nyrekræft  - og deres pårørende.
Link til Danyca

Prostatakræft - kræft i blærehalskirtlen

PROstatacancer Patientforeningen - Foreningen for kræft i prostata (blærehalskirtlen). Pårørende og andre interesserede er også med.

Link til www.propa.dk

Stomi- og reservoiropererede

Foreningen for stomi- og reservoiropererede varetager interesser for stomi- og reservoiropererede samt personer med sygdomme, der kan føre til anlæggelse af stomi/reservoir.

Link til hjemmesiden for stomi- og reservoiropererede www.copa.dk

Senfølger til kræft og kræftbehandling

Foreningen for kræftbehandlede med senfølger.

Link til Senfølgeforeningen 

Tarmkræft

Stomiforeningen COPA er til for dig, der har stomi tæt inde på livet – enten som sygdomsramt, opereret eller pårørende. I COPA tilbyder vi blandt andet viden, rådgivning og mulighed for at møde andre, der er i samme båd som dig.
Link til COPA

Tarmkræftforeningen arbejder for tarmkræftpatienter og deres pårørendes vilkår. De forskellige typer af tarmkræft og behandling giver ofte helt specielle og tabubelagte senfølger, som kan efterlade såvel patienter som pårørende med en stor ensomhedsfølelse. Foreningen arbejder derfor for at sikre, at tarmkræftpatienter også kan have et godt liv.

Link til Tarmkræftforeningen

Kræft I Underlivet

KIU - en landsdækkende forening, som hjælper og støtter kvinder, der har eller har haft kræft i underlivet samt deres pårøre​nde, på et medmenneskeligt grundlag.

Netværk for kræftbehandling i udlandet.

NETKU er en forkortelse for Patientforeningen - Netværk for Kræftbehandling i Udlandet. Netku arbejder for let, problemløs og gratis konventionel kræftbehandling i udlandet.

Link til hjemmesiden for NETKU


 


 


 


 

 
 
 
 
Redaktør