Patientforeninger og netværk

Blærekræft

www.blaereforeningen.dk - Blæreforeningen for patienter med polypper eller blærekræft og deres pårørende.

Brystkræft

www.brystkraeft.dk​
Dansk Brystkræft Organisation, DBO, er en selvstændig landsdækkende forening, der arbejder for, at alle brystkræftpatienter i Danmark kan få en hurtig og præcis diagnostik, en specialiseret behandling og en effektiv genoptræning.

Brystkræftgruppen
Brystkræftgruppen består af kvinder, der selv har haft brystkræft. Brystkræftgruppen giver tilbud til kvinder med brystkræft - uanset hvor man er i sit forløb. Der er knyttet ca. 100 vejledere til gruppen. Vejlederne er frivillige og har naturligvis tavshedspligt.

www.dalyfo.dk - Dansk Lymfødem Forening er en patientforening, som har til formål at varetage lymfødempatienters interesser. 

Børn og unge med kræft 

u-n-g-kræft  -  er et netværk for unge voksne 15-39 år, der har eller har haft kræft. Drivkræften arbejder for at sikre at unge kræftramte ved, at de ikke er alene. At de bliver gjort opmærksom på, at der findes tilbud og aktiviteter til dem, og at andre unge i samme båd står klar med støtte og inspiration. 

Proof of life
Foreningen Proof of Life (PoL) har til formål at hjælpe unge kræftoverlevere (18-40 år) med at komme tilbage til et godt og aktivt liv efter endt behandling.

Foreningen har til formål at søge at inspirere, oplyse og støtte denne gruppe til at bruge fysisk træning som led i rehabiliteringsprocessen og til generel forøgelse af livskvaliteten. Dette søges gjort gennem etablering af et fælles miljø omkring fysisk træning, hvor drivkraften er det fælles projekt om at lægge afstand til sygdommen.

Hjernesvulster

Hjernetumorforeningen​ - henvender sig til patienter med hjernetumorer og deres pårørende

Kræft i hoved og hals

Netværket for patienter med kræft i hals og mundhule - Henvender sig til patienter, der har eller har haft kræft i hals- og/eller mundhule, og deres pårørende.

www.dlfl.dk - Dansk Landsforening for Laryngectomerede ( Forening for personer med funktionsnedsættelse efter operation eller stråleterapi i mund- og halsområdet). 

Livmoderhalskræft

Gruppe for livmoderhalskræft - Netværket er for kvinder med livmoderhalskræft - før, under og efter behandling.

Lungekræft

Lungekraeft​ - Patientforeningen lungekræft er et uafhængigt netværk for lungekræftpatienter og deres pårørende.

Lymfekræft og Leukæmi

www.lyle.dk – Patientforeningen for Lymfekræft og Leukæmi

Modermærkekræft

Netværk for modermærkekræft -Netværk Modermærkekræft er landsdækkende og arbejder blandt andet gennem lokalafdelinger. Telefonisk rådgivning om modermærkekræft.

Myelomatose

www.myelomatose.dk - Foreningen arbejder med oplysning og information omkring myelomatose.

Neuroendokrine tumorer

Netpa ​er en forening for patienter med neuroendokrine tumorer. Forkortet går de samlet under navnet NET. Det kan være carcinoider, endokrine pancreastumorer, neuroendokrine tumorer i lunger mv.

Nyrekræft

Danyca Dansk Nyrecancer Forening informerer og støtter patienter, der har eller har haft nyrekræft  - og deres pårørende.

Prostatakræft - kræft i blærehalskirtlen

www.propa.dk – PROstatacancer Patientforeningen - Foreningen for kræft i prostata (blærehalskirtlen). Pårørende og andre interesserede er også med.

Stomi- og reservoiropererede

www.copa.dk - Varetager interesser for stomi- og reservoiropererede samt personer med sygdomme, der kan føre til anlæggelse af stomi/reservoir.

Senfølger til kræft og kræftbehandling

Senfoelgergruppen - Foreningen for kræftbehandlede med senfølger.

Tarmkræft

www.deekstradage.dk - henvender sig til patienter, som er i livsforlængende
behandling på grund af tarmkræft. Patientforeningen for Tarmkræft ønsker at
give inspiration til at skabe mest mulig værdi for dig og dine pårørende i de ekstra dage.

Kræft I Underlivet

Patientforeningen for kvinder der har eller har haft Kræft I Underlivet - KIU - en landsdækkende forening, som hjælper og støtter kvinder, der har eller har haft kræft i underlivet samt deres pårøre​nde, på et medmenneskeligt grundlag.

Netværk for kræftbehandling i udlandet

NETKU er en forkortelse for Patientforeningen - Netværk for Kræftbehandling i Udlandet. Netku arbejder for let, problemløs og gratis konventionel kræftbehandling i udlandet.


 


 


 


 

 
 
 
 
Redaktør