Dagbøger

​Sygdom og behandling giver ofte forskellige former for smerte og ubehag. Mange gange er det forskelligt fra dag til dag, hvordan man har det - en dagbog kan give overblik

Hvordan havde du det i sidste uge?

Det kan være meget svært at huske, hvordan man havde det i går. Det er helt almindeligt, at vi hurtigt glemmer smerte og ubehag, indtil det optræder igen. Så kan vi godt huske det. 

Et overblik

En dagbog om smerte og ubehag vil kunne hjælpe dig til at skabe et billede af, hvordan du har det i forhold til sygdommen og behandlingerne. Du giver dig selv et billede af, hvordan du har haft det, som du kan formidle videre.

Trygheden ved en dagbog

Der er også en tryghed ved at kunne slå op i sin dagbog. På den måde undgår du at glemme tilstande, som du gerne ville have talt med lægen og sundhedspersonalet om. Tilstande som du måske kan undgå.

Behandlinger med bivirkninger

Mulighederne for at behandle bivirkninger er mange. Der findes gode midler mod, kvalme, hovedpine, smerter og meget mere.

En patientdagbog kan også give tegn på, hvordan det generelt går. Nogle gange kan man synes, at det går rigtig dårligt hele tiden, men ved at kigge i dagbogen, kan man blive mindet om, at det måske ikke helt er sådan.

Patientens bog

Dansk selskab for patientsikkerhed og TrygFonden har skrevet en bog, der hedder ”Patientens bog”. Bogen er skrevet for at styrke patientsikkerheden. Bogen forholder sig til sikkerheden gennem hele patientforløbet. I den kan du også læse om det gode ved en patientdagbog. Der er også sider, du kan skrive på, så du kan bruge den som en dagbog og huskeliste.


Redaktør