Orlov under indlæggelse

Hvis du er orlovspatient hos Akutmodtagelsen, har du samme ret til behandling og vejledning, som hvis du blev i afsnittet.

Du skal på orlov

Når du er på orlov, er du stadig indlagt hos os. Du har derfor samme ret til behandling og vejledning, som hvis du blev i afsnittet. Det betyder fx, at du på et hvilket som helst tidspunkt kan møde op i afdelingen uden på forhånd at være henvist.

Retur fra orlov: Mødetid og sted

Når du kommer retur fra orlov, skal du møde kl. 08.00, medmindre du har aftalt et andet tidspunkt med personalet. Hvis du skal afvente operationstid hjemmefra, vil du blive ringet op af afdelingen mellem kl. 9.00 -10.00 med information om, hvornår du skal møde op i afdelingen.

Du skal møde på:

Akutmodtagelsens Kirurgiske Korttidsafsnit 
Herlev Hospital
Opgang 22, Etage 4 (Grøn elevator)

Kontakt os, hvis du bliver dårlig hjemme

Hvis du får det værre, mens du er hjemme, skal du komme retur til afsnittet eller kontakte os med det samme.
Afsnittes telefonnummer er 38689872
Telefontid: Hele døgnet 
Ved alvorlig forværring af din tilstand, skal du ringe 112.

Husk din medicin

Hvis du har behov for anden medicin end din faste medicin, kan du aftale med sygeplejersken at få den med hjem. Husk at tage din egen normale medicin med, når du kommer retur fra orlov.

Hvis du skal faste

Vær opmærksom på, at det er nødvendigt at faste forud for mange operationer og undersøgelser. Du får besked, hvis du skal faste, inden du kommer retur fra orlov.

Hvis du skal faste, gælder følgende:

  • 6 timer før din operation/undersøgelse skal du stoppe med at spise. Det gælder også tyggegummi, bolsjer og pastiller.
  • 6 timer før din operation/undersøgelse skal du stoppe med at drikke mælkeprodukter og juice med frugtkød.
  • 2 timer før operation/undersøgelse skal du stoppe med at drikke alle former for kold og varm væske. Vi anbefaler, at du som det sidste drikker et stort glas saft. Sukkeret i saften modvirker kvalme og utilpashed.

Medmindre du får andet at vide, betyder det, at du skal faste fra kl. 02.00 og tørste fra kl. 06.00.

Forbered dig på ventetid

Du kan opleve ventetid. Tag derfor gerne en bog, et blad eller anden underholdning med. Forbered dig på, at der som regel vil opstå ventetid ved blodprøvesvar, svar på skanninger og operation.

Hvis vi har mange akutte patienter, er vi også nogle gange nødt til at justere dagens program og måske udsætte din behandling.

Redaktør