Hospitalspræst

Hospitalspræsterne står til rådighed for patienter og pårørende med bl.a. samtaler. De taler med alle - uanset hvilken overbevisning du har.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Hospitalspræsterne Karen-Bolette Erhard Berg (konstitueret) og Matilde Nordahl Svendsen er ansat af folkekirken og betjener patienter og pårørende med tilknytning til Herlev Hospital. Præsterne står blandt andet til rådighed med samtaler og har tavshedspligt. 

Præsterne er vant til at tale med mennesker i alle situationer, lige meget hvilken tro eller religiøs overbevisning du har. De har ingen dagsorden, men tager gerne udgangspunkt i en fortolkning af livet set ud fra et kristent perspektiv. 

Hospitalspræsterne holder desuden gudstjenester, udfører kirkelige handlinger og underviser på Herlev Hospital. Personalet på afdelingerne kan hjælpe med at kontakte en hospitalspræst.

Center for Fordybelse og Tro

I Herlev Hospitals nye Center for Fordybelse og Tro findes et kirkerum, som patienter og pårørende kan bruge til at puste ud i, til fordybelse og til bøn. Det ligger ved opgang 7 og er åbent døgnet rundt.

Læs mere om Center for Fordybelse og Tro på Herlev Hospital.  

Gudstjenester

Der er gudstjeneste i kirkerummet hver anden tirsdag kl. 14.00 (I lige uger). Gudstjenester i kirkerummet transmitteres over intern radio og TV.

Juleaften fejres julegudstjenesten i Store Mødesal ved forhallen. 

​Andre trosretninger

Hvis du tilhører en anden trosretning, har du mulighed for at få besøg af en repræsentant for din trosretning. Også her formidler hospitalspræsterne eller personalet gerne kontakten. 

Der er mulighed for at kontakte hospitalets imam eller kontakte etnisk ressourceteam på Herlev Hospital.​

Patientinformationer

Patientinformationer til pårørende ved dødsfald.



Redaktør