Ungegrupper

Herlev - Lev Her, Lev Godt, Lev Nu!​

Ungegrupperne for unge i 7. klasse med en kronisk sygdom blev afholdt i foråret 2018.

Nye grupper meldes ud engang i 2019.

Velkommen til Ungegrupperne i Børne- og Ungeambulatoriet

Ungegrupper er et nyt tilbud til unge, som går i Børne- og Ungeambulatoriet om at møde andre unge i samme eller lignende situation og gennemgå et personligt udviklingsforløb. 

Vi mødes 6 eftermiddage i løbet af efteråret 2018. Vi bruger metoder, der er udviklet af True North (www.truenorth.dk) og tilpasset unge med en kronisk sygdom, som følges i ambulatoriet. 

Igennem aktiviteter og øvelser arbejder vi med accept og med at tage ejerskab, at være vedholdende og optimistisk samt leve i overensstemmelse med egne værdier. Disse fokusområder er valgt, fordi de er vigtige for at kunne skabe et godt liv med højt selvværd. 

Som ung med en kronisk sygdom, kan et højt selvværd være afgørende for, at man kan tage sunde valg og prioritere eget helbred. Desuden tyder forskningen på, at en grundlæggende accept af sygdommen er afgørende for at kunne implementere den i ens liv og finde måder til at normalisere livet med en kronisk sygdom. 

Hvem kan være med?

Vi inviterer unge i 7. klasse, som har Tourettes syndrom, hovedpine, astma eller type 1 diabetes, og som følges i et af Børne-og Ungeafdelingens ambulatorier. Vores mål er at danne 3 grupper med 8-12 unge i hver, med fordeling således at de unge i den enkelte gruppe alle har samme sygdom.  Grupperne vil lave ting hver for sig og sammen.    

Tid og sted

Grupperne mødtes i alt 6 mandage i foråret 2018 fra kl. 15.-17.

  • 12. marts: Forældre-orientering kl. 17.15-18.15 

Vi skal være i Mødelokale C, Herlev Hospital. Se her hvordan du finder Mødelokale C

  • 30. april: Mødelokale B (ligeved siden af C, hvor vi plejer at være)

Følg venligst med her på siden og Facebook for evt. lokaleændringer. 

  • 7. maj

I pausen serverer vi lidt at spise og drikke.

OBS! For at få maksimalt udbytte af forløbet skal alle deltage alle 6 gange. Det er vigtigt for kontinuiteten, men også for dynamikken i den enkelte gruppe.

Ungeteamet

I teamet omkring ungegrupperne er vi 3 læger, 6 sygeplejersker og 1 psykolog. Vi har alle gennemgået et kursus udviklet af True North, således at vi kan viderebringe deres koncept. Dette er kombineret med vores faglige viden og erfaringer med unge med en kronisk sygdom.


Ungeteamet

Link: Når grupperne mødesRedaktør