Blodprop i hjernen

Basisbehandling

​Efter en blodprop, som er dannet i hjernen, anbefales livslang behandling med clopidogrel for at forebygge, at der dannes nye blodpropper.

Stammer blodproppen i hjernen fra hjertet, følges i stedet anbefalingerne for blodfortyndende behandling ved Hjerterytmeforstyrrelser.

Det kan også være relevant at give medicin med atorvastatin eller  simvastatin, som sænker kolesterolindholdet i blodet. 

​Læs mere om medicinsk behandling af blodprop i hjernen ved at indtaste ordene 'blodprop i hjernen/hjerneblødning' i søgefeltet på min.medicin.dk

A​nbefalet medicin*

Blodfortyndende

  • Clopidogrel

Kolesterolsænkende

  • Atorvastatin
  • Simvastatin

* Den anbefalede medicin er angivet med navnet på det virksomme indholdsstof først. Derefter kan der i en parentes være angivet et eksempel på et handelsnavn, hvis der ikke findes en medicin, hvor handelsnavnet er mage til navnet på det virksomme indholdsstof. Der kan findes flere handelsnavne med det samme virksomme stof. Navnene kan du finde på www.medicinpriser.dk ved at skrive det virksomme stof i søgefeltet.

Prisen på medicin kan skifte hver 14. dag. Apoteket oplyser om det til enhver tid billigste handelsnavn i en medicingruppe. Priser kan også ses på www.medicinpriser.dk.

Hvis du får medicin, som ikke er på Medicinlisten

Måske ordinerer din læge medicin, som ikke er på Medicinlisten. Det kan fx skyldes, at du bruger anden medicin, er gravid eller lider af en sygdom, hvor den foreslåede medicin ikke må bruges. Det kan også skyldes praktiske årsager, som fx hvor tit medicinen skal tages. Drøft det med din læge, hvis du er i tvivl.
 

Siden er sidst revurderet den 1. juni 2016 2015 © Medicinfunktionen, Region Hovedstaden

Redaktør