Velkommen til Kræftbehandling, klinik 3

Vi behandler patienter med brystkræft.

I denne velkomstpjece har vi samlet nogle oplysninger, som du kan få brug for som patient i klinik 3. 

For at du skal få et så godt og trygt forløb som muligt, er de læger, sygeplejersker og sekretærer, du møder, specielt knyttet til Kræftbehandling, klinik 3. 

Venlig hilsen
Ledelsen for Kræftbehandling, klinik 3

Til venstre: Overlæge Gosia Tuxen
I midten: Afdelingssygeplejerske Kirstine Nybom
Til højre: Ledende lægesekretær Barbara Bøttern

Patientansvarlig læge

For at du skal opleve mest mulig tryghed og sammenhæng i dit forløb hos os, får du en patientansvarlig læge. Det er den læge, som har hovedansvaret for dit behandlingsforløb her hos os. Det vil sige, når du bliver behandlet i Afdeling for Kræftbehandling på Herlev Hospital.

Hvornår kan du forvente at se din patientansvarlige læge?

Vi stræber efter, at du ser din patientansvarlige læge, hvis du skal have svar på scanninger, og hvis din behandlingsplan skal ændres. For yderligere information henviser vi til vores pjece - Hvad kan du forvente af din patientansvarlige læge?

Mødetider

Du modtager din indkaldelse med mødetid i e-Boks eller med brev. Af hensyn til planlægningen er det desværre sjældent muligt at ændre mødetiderne. Vær opmærksom på, at ændring af en tid kan betyde ændring og forskydning i forhold til de tider, du allerede har fået. 

Ved bestilling og ændring af kørsel bedes du kontakte receptionen. 
Det er ikke muligt at bestille tider via www.MinSundhedsplatform.dk

Reception - tider og kørsel

Hverdage klokken 8.00-15.00
Telefon: 38 68 21 50

Sundhedskort

Husk at medbringe dit sundhedskort.

Dine personlige data 

Region Hovedstaden bruger de personoplysninger, du giver os i forbindelse med din henvendelse. Du kan læse mere om formålet med vores brug af personoplysninger og dine rettigheder på www.regionh.dk/persondatapolitik.

Behandling i weekendenden

Hvis du er i forebyggende behandling med Ontruzant eller Zoledronsyre, kan dine behandlinger pr. 1. december 2018 foregå på alle ugens dage.

Behandling i weekenden foregår i afdeling for Kræftbehandling, klinik 6 på 17. etage.
Telefon: 38 68 22 43

Uddannelsessted

Herlev Hospital er et universitetshospital. Afdelingen er forpligtet til at uddanne sundhedspersonale, og det har betydning for det daglige arbejde. Du vil for eksempel møde læger, der er under uddannelse. Disse læger bliver fulgt og vejledt af klinikkens læger. Du vil også kunne opleve, at der er forskelligt sundhedspersonale i løbet af den tid, du bliver behandlet her. Det kan f.eks. betyde, at du ikke ser de samme læger hver gang, du er til behandling.

Pårørende - bisidder

Du er velkommen til at tage pårørende med til samtaler, men det er ikke muligt at have pårørende med til selve behandlingerne, med mindre der er en særlig aftale. 

Du er velkommen til at optage samtalen eller ringe til dine pårørende under samtaler med sundhedspersonalet, så de kan være med på telefon/Skype/Face Time.

Lydoptagelse af samtaler

Det kan være svært at huske, hvad der egentlig bliver sagt ved samtaler med sundhedspersonalet. Du er derfor velkommen til at optage dine samtaler med sundhedspersonalet på bånd eller via telefon. Du skal selv sørge for optagelsen og optageudstyret. Der er ikke mulighed for at låne udstyr.

Vær opmærksom på, at du ikke må videregive en optagelse af en samtale til offentlighed eller medier (tredjepart), med mindre at alle tilstedeværende har givet deres skriftlige samtykke.

Ventetid

Der kan af og til opstå ventetid på grund af uventede situationer, som for eksempel

  • akutte patienter
  • ekstra undersøgelser
  • pludselige ændringer i de planlagte behandlinger
  • forsinket levering af medicin
  • forsinkede svar på blodprøver forsinkelser i forbindelse med transport til klinikken.

Rehabilitering

Både under og efter behandlingen af din sygdom, kan der opstå forskellige problemer, som du kan få behov for at få hjælp til. Det kan for eksempel være fysiske gener, bekymringer i forbindelse med din arbejdssituation, økonomi eller familieliv, behov for kostråd eller anden form for rådgivning til din ændrede livssituation.

Kontakt til din praktiserende læge

Det er vigtigt, at du har en god kontakt til din egen praktiserende læge. Din læge fortsætter nemlig med at tage sig af alt det, der ikke har med din kræftsygdom at gøre. Det gælder f.eks. også fornyelser af recepter. Din læge bliver løbende informeret om dit behandlingsforløb, hvis du har givet samtykke til det.

Din journal

Du kan se journalnotater, prøvesvar med mere via NemID/MitID. Læs mere på www.sundhed.dk
Du kan også læse mere på www.MinSundhedsplatform.dk

Penge og værdigenstande

Der kan desværre ske tyveri, derfor anbefaler vi, at du er opmærksom på din taske og eventuelle værdigenstande. Du er selv ansvarlig for tøj og medbragte ejendele.

Forplejning

Du er velkommen til at tage koldt vand at drikke i klinikken. 

Hvis du skal være i klinikken i længere tid, kan det være en fordel at have mad med. Der er også mulighed for at købe mad i cafeen og kiosken i stueetagen på hospitalet.

Cafe

Hverdage kl. 7.30-17.00

Kiosk

Døgnåben.

Internet 

Du kan få gratis adgang til internettet via hospitalets trådløse netværk.

  • Vælg RegHGaest
  • Åbn internet
  • Indtast e-mail og log på.

Parkering

Du kan parkere gratis på hospitalets område. 
På grund af byggeprojekter på hospitalet er parkeringsmulighederne begrænsede. Det er en god ide at komme i god tid, så du kan nå at finde en ledig p-plads. Der er tidsbegrænset parkering flere steder på hospitalet. Husk derfor at stille p-skiven. 

Hvis du holder i en 3-timers zone, og dit ophold trækker ud i mere end 3 timer, kan du forlænge din parkeringstid. Ring til Informationen på telefon: 3868 3868, og oplys dit CPR. nr., bilens registreringsnummer (nummerplade) og dit mobilnummer. Husk at kontrollere den sms, du modtager. Hvis du ved, at dit ophold varer mere end 3 timer, kan du f.eks. parkere i parkeringshuset.

Hospitalet påtager sig ikke ansvaret for din bil under parkeringen.

Om Afdeling for Kræftbehandling

Afdeling for Kræftbehandling, Herlev Hospital er en af Danmarks største og førende kræftafdelinger.

Vi er ca. 520 ansatte med international ekspertise inden for behandling af kræftsygdomme. Vi giver strålebehandling, kemoterapi og behandling med nye specielle stoffer, der virker mod kræft.

Afdelingen består af et sengeafsnit, 6 klinikker, en stråleterapi, Nationalt Center for Cancer Immunterapi og Center for Kræftforskning, herunder klinik 5, Klinisk Kræftforskningsenhed (KFE), et laboratorie og en dyrestald.

Opdelt i klinikker

Vi koncentrerer os om bestemte kræftsygdomme i de enkelte klinikker. På den måde sikrer vi, at vi har en høj grad af specialviden.

Klinik 1 - kræft i hoved-halsområde, skjoldbruskkirtel, lunger og hud

Klinik 2 - kræft i tarm, galdeveje, endetarmsåbning, bugspytkirtel og lever.

Klinik 3 - brystkræft

Klinik 4 - kræft i nyrer, blære, underliv og blærehalskirtel (prostata).

Klinik 5 - modermærkekræft, immunterapi og eksperimentel behandling

Klinik 6 - sarkomer

Behandlingen

Vores mål er at tilrettelægge behandlingen, så du får den bedste behandling og pleje. Vi har ca. 124.000 konsultationer og behandlinger om året. Ca. 4600 nye kræftpatienter bliver henvist til vores afdeling i løbet af et år.

Spørgsmål til din behandling

Hvis du er i tvivl om noget eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Du og dine pårørende kan ringe til kontaktcenteret, hvor sygeplejersker med erfaring i behandling og pleje af patienter med kræft er klar med rådgivning og hjælp.

Spørgsmål til din klinik besvares af Onkologisk kontaktcenter. Hvis der er behov for det, kan din patientansvarlige læge få besked om at ringe dig op ved førstkommende lejlighed.

Redaktør