Velkommen til Kræftbehandling, klinik 1

Vi behandler patienter med kræft i hoved-halsområdet, skjoldbruskkirtlen, lungerne eller huden.

I denne velkomstpjece har vi samlet nogle oplysninger, som du kan få brug for som patient i klinikken. 

For at du skal få et så godt og trygt forløb som muligt, er de læger, sygeplejersker og sekretærer, du møder specielt knyttet til Kræftbehandling, klinik 1.

Venlig hilsen

Ledelsen af Kræftbehandling, klinik 1

Overlæge Jens Bentzen, oversygeplejerske Milen Tesfaldet og ledende lægesekretær Babara Bøttern

Patientansvarlig læge

For at du skal opleve mest mulig tryghed og sammenhæng i dit forløb hos os, får du en patientansvarlig læge. Det er den læge, som har hovedansvaret for dit behandlingsforløb her hos os. Det vil sige, når du bliver behandlet i Afdeling for Kræftbehandling på Herlev Hospital.

Hvornår kan du forvente at se din patientansvarlige læge?

Vi stræber efter, at du ser din patientansvarlige læge, hvis du skal have svar på scanninger, og hvis din behandlingsplan skal ændres. For yderligere information er du altid velkommen til at spørge os

Mødetider

Du modtager din indkaldelse med mødetid i e-Boks eller med brev. Af hensyn til planlægningen er det desværre sjældent muligt at ændre mødetiderne. Vær opmærksom på, at ændring af en tid kan betyde ændring og forskydning i forhold til de øvrige tider, du allerede har fået.

Ved bestilling og ændring af kørsel bedes du kontakte receptionen.

Reception - tider og kørsel

Hverdage klokken 8.00-15.00
Telefon 38 68 41 49

Sundhedskort

Husk at medbringe dit sundhedskort.

Dine personlige data 

Region Hovedstaden bruger de personoplysninger, du giver os i forbindelse med din henvendelse. Du kan læse mere om formålet med vores brug af personoplysninger og dine rettigheder på www.regionh.dk/persondatapolitik

Uddannelsessted

Herlev Hospital er et universitetshospital. Afdelingen er forpligtet til at uddanne sundhedspersonale, og det har betydning for det daglige arbejde. 
Du vil for eksempel møde læger, der er under uddannelse til speciallæger.

Disse læger bliver fulgt og vejledt af klinikkens læger. 
Du vil også kunne opleve, at der er forskelligt sundhedspersonale i løbet af den tid, du bliver behandlet her. Det kan f.eks. betyde, at du ikke ser de samme læger hver gang, du er til behandling.

Pårørende - bisidder

Du er velkommen til at tage pårørende med til samtaler, men det er ikke muligt at have pårørende med til selve behandlingerne, med mindre der er en særlig aftale. 

Du er velkommen til at lydoptage samtalen eller ringe til dine pårørende under samtaler med sundhedspersonalet, så de kan være med på telefon/Skype/Face Time.

Lydoptagelse af samtaler

Det kan være svært at huske, hvad der egentlig bliver sagt ved samtaler med sundhedspersonalet. Du er derfor velkommen til at lydoptage dine samtaler med sundhedspersonalet for eksempel på din telefon. Du skal selv sørge for optagelsen og optageudstyret. Der er ikke mulighed for at låne udstyr.

Vær opmærksom på, at du ikke må videregive en optagelse af en samtale til offentlighed eller medier (tredjepart), med mindre at alle tilstedeværende har givet deres skriftlige samtykke.

Ventetid

Der kan af og til opstå ventetid. Det skyldes, at der kan opstå uventede situationer, som for eksempel

  • akutte patienter
  • ekstra undersøgelser
  • pludselige ændringer i de planlagte behandlinger
  • forsinket levering af medicin
  • forsinkede svar på blodprøver
  • forsinkelser i forbindelse med transport til klinikken.

Rehabilitering

Både under og efter behandlingen af din sygdom, kan der opstå forskellige problemer, som du kan få behov for at få hjælp til. Det kan for eksempel være fysiske gener, bekymringer i forbindelse med din arbejdssituation, økonomi eller familieliv, behov for kostråd eller anden form for rådgivning til din ændrede livssituation.

Som patient eller pårørende kan du høre mere om dine muligheder ved at henvende dig til personalet i klinikken eller ringe til afdelingens Team for Rehabilitering.

Team for Rehabilitering

  • Telefontid hverdage 8 – 15
  • Telefon: 51 33 20 47

Kontakt til praktiserende læge

Det er vigtigt, at du har en god kontakt til din praktiserende læge. Din praktiserende læge fortsætter nemlig med at tage sig af de helbredsmæssige problemer og receptfornyelser, der ikke har med din kræftsygdom at gøre. Vi holder løbende din praktiserende læge informeret, også hvis der sker ændringer i dit behandlingsforløb.

Din elektroniske journal

Se dine sundhedsoplysninger via

Penge og værdigenstande

Der kan desværre ske tyveri, derfor anbefaler vi, at du er opmærksom på din taske og eventuelle værdigenstande. Du er selv ansvarlig for tøj og medbragte ejendele.

Forplejning

Du er velkommen til at tage koldt vand at drikke i klinikken. Hvis du skal være her i længere tid, kan det være en fordel at have mad med. Der er også mulighed for at købe mad i cafeen og 7-Eleven på Gernes' Torv (forhallen).

7-Eleven

Døgnåben.

Internet 

Du kan få gratis adgang til internettet via hospitalets trådløse netværk.

  • Vælg RegHGaest
  • Åbn internet
  • Indtast e-mail og log på.

Parkering

Du kan parkere gratis på hospitalets område. Det er en god ide at komme i god tid, så du kan nå at finde en ledig p-plads. Der er tidsbegrænset parkering flere steder på hospitalet. Husk derfor at stille p-skiven.

Kom i god tid, hvis du er i bil - det kan være svært at finde en parkeringsplads, sæt derfor god tid af til parkering. Hvis dit ophold varer længere end 3 timer, kan du forlænge din parkeringstid. Ring til Informationen på telefon: 38 68 38 68, og oplys dit cpr. nr., bilens registreringsnummer (nummerplade) og dit mobilnummer. Husk at kontrollere den sms, du modtager. Du kan se, hvor du kan parkere og læse mere om reglerne på www.herlevhospital.dk/findvej

Om Afdeling for Kræftbehandling

Afdeling for Kræftbehandling, Herlev Hospital er en af Danmarks største og førende kræftafdelinger.

Vi er ca. 560 ansatte med international ekspertise inden for behandling af kræftsygdomme. Vi giver strålebehandling, kemoterapi og behandling med nye specielle stoffer, der virker mod kræft.

Afdelingen består af et sengeafsnit, 6 klinikker, en stråleterapi, Nationalt Center for Cancer Immunterapi (CCIT-DK) og Center for Kræftforskning, herunder klinik 5, Klinisk Kræftforskningsenhed (KFE), Videnscenter for medicinsk behandling af Kræft i Bugspytkirtlen (VKB), Enhed for sygeplejeforskning, Videncenter for onkologisk rehabilitering, Laboratoriet og en dyrestald.

Opdelt i klinikker

Vi koncentrerer os om bestemte kræftsygdomme i de enkelte klinikker. På den måde sikrer vi, at vi har en høj grad af specialviden.

Klinik 1 - kræft i hoved-halsområdet, skjoldbruskkirtel, lunger og hud              Klinik 2 - kræft i tarm, galdeveje, endetarmsåbning og lever.                                Klinik 3 - brystkræft                                                                                                      Klinik 4 - kræft i nyrer, blære, underliv og blærehalskirtel (prostata).                    Klinik 5 - modermærkekræft, kræft i bugspytkirtlen, immunterapi og eksperimentel behandling                                                                                          Klinik 6 - sarkom

Behandlingen

Vores mål er at tilrettelægge behandlingen, så du får den bedste behandling og pleje. Vi har ca. 124.000 konsultationer og behandlinger om året. Ca. 4600 nye kræftpatienter bliver henvist til vores afdeling i løbet af et år.

Spørgsmål til din klinik eller dit afsnit besvares af kontaktcenteret. Hvis der er behov for det, kan din patientansvarlige læge få besked om at ringe dig op ved førstkommende lejlighed.

Redaktør