Velkommen til Børn og Unge, sengeafsnit 2 (nyfødt)

Information om overgangen fra Behandling af Nyfødte, sengeafsnit 1, til Børn og Unge, sengeafsnit 2.

Overnatning og besøg i afsnittet

På Børn og Unge, sengeafsnit 2, kan vi tilbyde overnatning til én voksen pr. indlagt barn - med mindre andet gør sig gældende. Vi kan desværre ikke garantere, at I har den samme stue under hele indlæggelsen.

Samarbejdet med Behandling af Nyfødte

For at sikre jer et godt og sammenhængende forløb, har vi et tæt samarbejde med Behandling af Nyfødte. Det betyder bl.a., at de behandlingsplaner, der allerede er lagt for jer, fortsættes på Børn og Unge, sengeafsnit 2. Er der behov for en ny behandlingsplan, vil vi lægge den i samråd med personalet på Behandling af Nyfødte.

Beskyttelsesisolation

På Sengeafsnit 2 bliver alle børn under 3 måneder beskyttelses-isoleret på enestue. Det betyder, at jeres barn ikke må forlade stuen. I må dog gerne forlade stuen for at hente mad, men skal selvfølgelig huske korrekt håndhygiejne før og efter, at I har forladt stuen. Beskyttelses-isolationen er for at sikre, at jeres barn ikke udsættes for unødig smittefare.

Mad og drikke

Den af jer, der overnatter hos jeres barn, tilbydes mad: 

  • I bestiller selv maden mad på den ophængte skærm på stuen, og maden bestilles i barnets cpr-nr.
  • I henter selv maden i opholdsrummet.
  • Kaffe og te står til fri afbenyttelse i opholdsstuen.

Mad og drikke kan købes på Gernes' Torv (forhallen). Vi kan ikke tilbyde, at I kan opbevare egen mad og drikke i køleskab.

Håndtering af modermælk 

Vi har desværre ikke noget mælkekøkken på Børn og Unge, sengeafsnit 2, og det betyder, at I som forældre ikke har mulighed for selv at hente og bringe modermælk. Det sørger personalet for, og I skal blot ringe med snoren, når I har behov for at få hentet eller bragt mælken til stuen.

Hvis I selv håndterer jeres barns ernæring, vil I få mælken bragt til stuen og selv kunne varme det i vandbad. Hvis personalet håndterer jeres barns ernæring, vil vi komme med det opvarmet. 

Håndtering af udmalkningssæt og sutteflasker 

Se venligst info-arket ”Håndtering af udmalkningssæt og modermælk på Børn og Unge, sengeafsnit 2”, som I vil få udleveret.

Velkommen - vi håber, I vil befinde jer godt!

Redaktør