Velkommen til Blodsygdomme, klinik 2

Generel information om Blodsygdomme, klinik 2. Klinikken modtager fortrinsvist patienter, der er henvist til undersøgelse og behandling.

Her kan du læse om Blodsygdomme, klinik 2. Vi modtager fortrinsvis patienter, der er henvist til undersøgelse og behandling.

Hvad er blodsygdomme?

Der er både godartede og ondartede blodsygdomme.

Godartede blodsygdomme kan f.eks. være visse former for blodmangel, tilstande med for meget blod eller sygdomme med tendens til blødning.

Ondartede blodsygdomme er især leukæmi, lymfeknudekræft og myelomatose (knoglemarvskræft).

Samtale med læge

Den vigtigste samtale foregår, når alle resultaterne af dine undersøgelser ligger klar. Det er ved denne samtale, at lægen tager stilling til, hvad der skal ske i dit videre forløb.

Tag gerne en pårørende med

Du er altid velkommen til at tage en pårørende med. Det kan være en fordel, at I er to om at lytte og stille spørgsmål. Skriv eventuelt de spørgsmål ned, som du gerne vil have svar på.

Information til din egen læge/henvisende læge

Hver gang en læge skriver noget i din journal, sender vi en kopi af det til din egen læge eller den læge, der henviste dig.

Vi gør opmærksom på, at du på et hvert tidspunkt kan bede om, at oplysningerne ikke bliver videregivet.

Log på Min Sundhedsplatform og følg med i dit forløb på hospitalet

www.minsundhedsplatform.dk kan du bl.a. følge med i dinbehandling, se kommende aftaler, prøvesvar og udfylde spørgeskemaer. Hvis du har spørgsmål til din behandling, kan du skrive direkte til afdelingen. Du logger på www.minsundhedsplatform.dk med NemID.

Læge- og sygeplejestuderende

Afdeling for Blodsygdomme er en uddannelsesafdeling. Du vil derfor kunne møde både læge- og sygeplejestuderende, der deltager ved undersøgelser og samtaler, som en del af deres uddannelse.

Blod- og vævsprøver

Når du får taget blod- og vævsprøver, bliver der i nogle tilfælde taget ekstra materiale.

Materialet kan senere blive anvendt til yderligere undersøgelse i forbindelse med din sygdom eller til forskning.

Forbered dig på ventetid

Tag gerne en bog, et blad eller anden underholdning med. Så er du forberedt, hvis der er ventetid.

Mad og drikke

Tag eventuelt lidt mad eller frugt med. Vi har et udvalg af kolde drikkevarer, som du kan få.

Læger

Det er overlæge Claudia Schöllkopf, der har det overordnede ansvar for dit undersøgelses- og behandlingsforløb. Du kan dog ikke forvente at møde hende i løbet af dit ophold, da der er flere læger tilknyttet klinik 2.

Hvis du skal fortsætte med kontrol og behandling efter dine undersøgelser, får du en fast læge, der har ansvar for din behandling.

Redaktør