Tumor i blæren, operation for

Information om operationen og vigtige forholdsregler.

Formål med operationen

Vi har, som led i undersøgelsen af blod i urinen, fundet en tumor i din blære, og der skal nu foretages en operation gennem urinrøret. Operationen har primært til formål at finde ud af, om der er tale om en godartet eller en ondartet tumor.

Hvis kirurgen vurderer, at der er tale om en godartet tumor, vil man i de fleste tilfælde fjerne tumoren med det samme.

Mere end halvdelen af nye blæretumorer er godartede. 

Supplerende undersøgelser

Hvis man derimod vurderer, at der er tale om en ondartet tumor (blærekræft), er det ikke altid muligt eller nødvendigt at fjerne hele tumoren, idet der ofte skal en mere omfattende behandling til i disse tilfælde. 

Hvis kirurgen vurderer, at der er tale om blærekræft, bestiller vi med det samme en PET-skanning for at se, om der er tegn på, om en eventuel blærekræft har bredt sig, ligesom vi bestiller 2 forskellige nyrefunktionsundersøgelser. 

Når alle undersøgelser er foretaget, får du samlet svar i Urinvejssygdomme, klinik 1, hvor den videre plan for behandling og kontrol lægges i samråd med dig og dine pårørende, som du er velkommen til at have med til samtalen.

Henvendelse

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores forløbsansvarlige sygeplejerske Dorte Nielsen på telefon 38 68 98 84 hverdage mellem kl. 08:00-15:00.

Redaktør