Tatovering af brystvorte

Når du har fået tatoveret en brystvorte, er der en række ting, du skal være opmærksom på.

Du kan her læse om, hvordan en tatovering af brystvorte foregår, hvordan du skal pleje området, hvor du er blevet tatoveret, og hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med din tatovering.

Hvordan foregår tatoveringen?

I fællesskab med dig tegner tatovøren det område, som du skal have tatoveret. Herefter blander tatovøren farverne og laver din tatovering. Når tatovøren er færdig, bliver huden duppet med lidt sårsalve, og du får forbinding på, som skal sidde i 7 dage.
Du skal regne med, at det hele tager 30 minutter.

Får jeg lokalbedøvelse?

Det er ikke nødvendigt med lokalbedøvelse inden du bliver tatoveret. Hvis du mener, at du har behov for bedøvelse, kan du på apoteket købe en lille tube EMLA (5 gram), som er en lokalbedøvende creme. EMLA-cremen skal påføres i et tykt lag på området, hvor du skal tatoveres to timer før tatoveringen, og ikke en time som der står på pakningen. Du skal også købe Tegaderm, som er selvklæbende film, som bruges til at dække cremen med, såfremt det ikke ligger i æsken.

Hvordan skal jeg pleje huden efter tatoveringen?

Forbindingen skal sidde i 7 dage. Når man tørrer sig efter badet er det vigtigt, at man dupper sig tør i stedet for at gnide med håndklædet.
Dette er for ikke at få løsnet siderne på forbindingen. Efter 7 dage tages forbindingen af, og man kan igen bade som normalt. Såfremt huden er tør bruges en uparfumeret bodylotion.

Får jeg ondt efter, at jeg er blevet tatoveret?

Du vil ikke føle direkte smerte, men lige efter kan du mærke en let svie og varme. Du kan eventuelt tage 2 stk. panodil.

Hvornår må jeg arbejde?

Du kan genoptage dit arbejde straks efter, at du er blevet tatoveret.

Kan jeg dyrke motion efter tatoveringen?

De første 10 dage skal du undgå svømmehal og swimmingpool på grund af kemikalierne i vandet og sauna på grund af varmen. Ellers kan du dyrke al slags sport.

Kan jeg tage sol?

De første 10 dage efter din tatovering bør det undgås på grund af plastret. Herefter skal du altid bruge en solcreme med en høj faktor (minimum faktor 25 ), der beskytter mod både U-VA og UV-B stråler, da sol og solarium bleger farverne i tatoveringen.

Redaktør