R-Test (Medicinske Sygdomme, klinik 1)

En R-Test undersøger for uregelmæssigheder i hjerterytmen.

Hvad er en R-test?

R-Test er et apparat der optager din hjerterytme og som registrerer, hvis du har uregelmæssigheder i din hjerterytme. På den måde kan din hjerterytme undersøges.

Hvordan foregår undersøgelsen?

Undersøgelsen løber for det meste over 5 dage for at få et bredt billede af din hjerterytme. Du får R-Testen/apparatet på i Medicinske Sygdomme, klinik 1, og du skal aflevere apparatet igen efter aftale med personalet.

R-Testen sættes på med 2 elektroder. Den ene skal sidde på brystkassen og den anden under dit venstre bryst. 

Hvis elektroderne falder af eller bliver løse, skal du skifte dem. Du vil eventuelt få ekstra elektroder med hjem.

Apparatet tåler vandsprøjt, men går du i bad, skal det knappes af ved elektroderne som tages af og kasseres. Efter badet sættes nye elektroder på den tørre, rene hud og R-testen knappes herefter på igen. Du kan også vælge at etage-vaske de dage, hvor apparatet er på.

Illustration af hvordan en R-tester sættes på med 2 elektroder. Den ene skal sidde på brystkassen og den anden under dit venstre bryst.

Hvis du oplever ubehag og symptomer under undersøgelsen

Hvis du får ubehag/symptomer fra hjertet, kan du trykke på den store sorte knap på midten af apparatet. Ved at trykke på knappen viser du, at du kunne mærke noget, og apparatet gemmer den specifikke optagelse.

Hvis du under optagelsen får symptomer fra hjertet, må du også gerne skrive ned, hvilke symptomer du har oplevet, og på hvilket tidspunkt. Du skal bruge nedenstående skema.

DatoTidSymptomer
   
   
   
   
   

Er der nogen bivirkninger ved undersøgelsen?

Der er ingen bivirkninger ved undersøgelsen, men nogle få får hudkløe, der hvor elektroderne sidder fast. Hvis du får kløe, skal apparatet samt elektroder tages af, da der kan være tale om en allergisk reaktion.

Redaktør