Patientrettigheder, værd at vide om

Bilag sendes ud sammen med indkaldelser.

Brug Patientguiden

Patientguiden er en digital guide, der giver dig og dine pårørende gode råd og redskaber til dit forløb i sundhedsvæsenet. Du finder Patientguiden på www.regionh.dk/patientguiden.

Log på Min Sundhedsplatform og følg med i dit forløb på hospitalet

På www.minsundhedsplatform.dk kan du blandt andet følge med i dit forløb, se kommende aftaler, se prøvesvar og udfylde eventuelle spørgeskemaer. Hvis du har spørgsmål, kan du også skrive direkte til den afdeling, du er tilknyttet. Du kan også hente appen MinSP på din smartphone. Du logger på med NemID eller MitID.
Gå til www.minsundhedsplatform.dk

Vælg et andet offentligt hospital – det frie sygehusvalg

Du har som udgangspunkt frit sygehusvalg til offentlige hospitaler. Du kan kontakte en rådgiver i Sygehusvalg, som kan oplyse dig om dine muligheder for at få en tid på et andet hospital:

Sørg selv for transport

Du skal normalt selv arrangere og betale for din transport til og fra hospitalet. I enkelte tilfælde kan du have ret til at få hjælp til udgifterne eller til kørsel frem og tilbage. Er du i tvivl, er du velkommen til at kontakte Kørselskontor MIDT på telefon 38 69 70 20, alle hverdage mellem kl. 07.45-16.00. Kørsler kan tidligst bestilles 14 dage før aftalen på hospitalet.
Læs mere om transport på www.herlevhospital.dk/transport

Dine personlige data

Region Hovedstaden anvender de personoplysninger, du giver os i forbindelse med din henvendelse.
Du kan læse mere om formålet med anvendelsen samt dine rettigheder på vores hjemmeside: www.regionh.dk/persondatapolitik 

Anvendelse af blod- og vævsprøver til forskning

Rester af blod- og vævsprøver kan blive brugt til forskning. Du har ret til at beslutte, at dine blod- og vævsprøver kun må anvendes til behandling af dig selv og til formål, der umiddelbart er knyttet til din behandling.
Læs mere om dine rettigheder på www.regionh.dk/patientrettigheder. 

Tag hjemmefra i god tid

Du kan opleve forsinkelse på vej til hospitalet på grund af vejarbejde, da forberedelsen til Hovedstadens Letbane er i gang langs Herlev Ringvej og resten af Ring 3. Tjek aktuel biltrafik på www.trafikken.dk. Tjek bus og tog på www.rejseplanen.dk. Kommer du i bil, så sæt god tid af til at finde en parkeringsplads. 

Redaktør