Denosumab, behandling med

Til patienter med brystkræft.

Denne skriftlige information er et supplement til vores mundtlige information om behandlingen.

Denosumab virker ved at påvirke knoglernes omsætning af mineraler. Denosumab hæmmer nedbrydningen af knoglerne og styrker dermed knoglerne

Behandling med Denosumab

Vi giver Denosumab som indsprøjtning i underhuden i låret, i maveskindet eller på bagsiden af armen hver 4. uge. Behandlingen foregår i klinikken. 

Hvor længe varer behandlingen

Behandlingen kan strække sig over flere måneder. Den bliver afbrudt, hvis der opstår bivirkninger, du ikke kan tåle, eller hvis du i øvrigt selv ønsker at stoppe med behandlingen.

Bivirkninger

Bivirkninger forekommer meget sjældent. Der kan forekomme ledsmerter, rygsmerter, hudinfektioner, luftvejsinfektioner og hovedpine. Der kan desuden forekomme allergisk reaktioner. 

Der kan komme påvirkning af kæbeknoglen, og derfor anbefaler vi god mundhygiejne, regelmæssig tandlægekontrol og kontakt til kontaktlæge, hvis der skal laves større tandbehandlinger.

Opfølgningsundersøgelse

Under behandlingen vil vi med regelmæssige mellemrum følge op med nogle undersøgelser. Det vil sige, at du får tager blodprøver med ca. 12 ugers mellemrum, så vi kan vurdere behandlingens virkning på sygdommen eventuelle bivirkninger ved behandlingen.

Eventuelle forholdsregler

Kvinder, der er i den fødedygtige alder, skal bruge sikker svangerskabsforebyggelse under behandlingen og indtil 6 måneder efter afsluttet behandling, da der ellers kan være risiko for fosterskader. Sikker svangerskabsforebyggelse for kvinder er spiral (Sundhedsstyrelsens anvisning). 

Kvinder, der ammer, skal stoppe med dette for at beskytte barnet. 

Du skal tage tilskud af kalk med D-vitamin. Det er for at undgå, at du får for lidt kalkindhold i blodet. Det er også vigtigt, at din tandlæge er informeret om behandlingen, da den i sjældne tilfælde kan påvirke din kæbe og dine tænder. 

Vigtigt!

Hvis du får smerter i mund, kæbe eller tænder, skal du kontakte afdelingen.

Redaktør