Binyremarven - undersøgelse (MiBG)

Ved hjælp af et sporstof bliver eventuel sygdom i binyremarven synlig på skanningsbilleder. Undersøgelsen foregår over 2-3 dage.

Kort om undersøgelsen

Du skal have undersøgt din binyremarv. Vi bruger et sporstof ved undersøgelsen. Sporstoffet gør områder med eventuel sygdom synlige på skanningsbillederne.

Undersøgelsen forløber over 2-3 sammenhængende dage. Du skal ikke blive på hospitalet mellem undersøgelserne, men møde ind hver dag til det aftalte tidspunkt. Du skal forvente at være på hospitalet i cirka 1 time første dag, 1½ time anden dag og 30 minutter tredje dag.

Hvis du melder afbud

Du skal være opmærksom på, at hvis du aflyser undersøgelsen, kan det betyde, at vi ikke kan tilbyde selve behandlingen af dig inden for de maksimale ventetider.

Kontakt os, hvis du er gravid eller ammer

Hvis du er eller kan være gravid, eller hvis du ammer, er der særlige forholdsregler. Du skal derfor kontakte os inden undersøgelsen.

På hospitalet 

Undersøgelsen

Den første dag skal du først drikke en væske med jod, som beskytter skjoldbruskkirtlen i halsen. Når væsken virker, får du sporstof i en blodåre i armen. Sporstoffet skal have cirka et døgn til at blive optaget i kroppen.

Den næste dag skanner vi dig. Du vil blive bedt om at fjerne smykker og eventuelt nogle typer af tøj fra det område, der skal skannes. Tag gerne smykker af hjemmefra.

Du ligger ned, mens vi skanner dig. Skanningen varer 1-1½ time. Herefter vurderer en læge, om du skal komme igen dagen efter til endnu en skanning.

Hjemme igen

Sporstoffet giver ingen bivirkninger

Der er ingen bivirkninger ved sporstoffet, og det udskilles hurtigt fra kroppen.

Svar på undersøgelsen

Du får svar fra den læge eller afdeling, der har henvist dig til undersøgelsen.

Få mere viden

Du kan få mere viden om undersøgelser af binyremarven på www.patienthåndbogen.dk. Søg på ’skintigrafi af binyrerne’ og ’Nuklearmedicinske undersøgelser og risiko’.

Redaktør