Arme eller ben - ultralydskanning med eventuel blokade

Ved en ultralydskanning af arme og ben føres et ultralydhoved hen over huden og danner billeder af kroppens indre. Der foretages eventuelt også en steroidblokade.

Kort om undersøgelsen

Du skal have ultralydskannet dine arme arme eller ben. Ved en ultralydskanning bruger vi lydbølger til at danne billeder af kroppens indre. Lydbølgerne udsendes og opfanges via et ultralydhoved, som føres hen over huden. Skanningen bruges nogle gange i forbindelse med indsprøjtninger af binyrebarkhormon i led eller muskler. Det kalder vi også for en steroidblokade.

Undersøgelsen varer 10-30 minutter, men det er en god idé at afsætte 1 time, da der kan opstå ventetid. 

Billede af patient, der får ultralydsskannet armen

Undersøgelsen

Undersøgelsen

Du ligger eller sidder ned, mens vi skanner dig. Vi smører gelé på det område, du skal have undersøgt, og fører ultralydhovedet hen over huden med et let pres. Via ultralydhovedet dannes der billeder på en skærm. Hvis du skal have en indsprøjtning med binyrebarkhormon, taler vi med dig om det inden undersøgelsen.

Efter undersøgelsen

Hold øje med såret, hvis du har fået en indsprøjtning

Der kan gå betændelse i et sår, også selvom du kun har fået et stik med en nål. Kontakt din egen læge eller Akuttelefonen 1813 uden for din egen læges åbningstid, hvis såret bliver rødt, hæver eller væsker, eller hvis du pludselig får høj feber.

Svar på undersøgelsen

Du får et foreløbigt svar på undersøgelsen med det samme. Det uddybende svar får du fra den læge eller afdeling, der har henvist dig til undersøgelsen. Du kan også se svaret på undersøgelsen enten på www.sundhed.dk eller på www.minsundhedsplatform.dk 

Få mere viden

Du kan få mere viden om ultralydsskanninger og blokader på www.patienthåndbogen.dk. Søg på ’ultralyd’ og ’kortisonindsprøjtning’.

Redaktør