Medicin – de bedste hjemmesider, apps og guides

​Her er samlet en række hjemmesider, rådgivninger og apps, der kan hjælpe dig med at få indblik og overblik over din medicin.

Hjemmesider

Sundhed.dk

Se alle dine medicinoplysninger i "Dit medicinkort" på Sundhed.dk

Apoteket.dk

Generel oplysning om virkning af og bivirkninger i forbindelse med medicin, vitaminer og naturlægemidler m.m.
Læs mere på Apoteket.dk

Minmedicin.dk

Beskrivelser af al godkendt medicin på det danske marked, og er beskrevet på almindeligt dansk til ikke-fagfolk. Find ud af hvilken tablet, kapsel eller plaster, du står med i hånden.
Læs mere om beskrivelser af medicin på Minmedicin.dk

Medicinkombination.dk

Find ud af om kombinationen af medicin, naturlægemidler og stærke vitaminer og mineraler m.m. indvirker uheldigt på hinanden.
Læs mere på Medicinkombination.dk

Indlægssedler.dk

Find indlægssedlen i på din medicinpakning på Indlægssedler.dk

Antibiotikaellerej.dk

Læs mere om oplysning om antibiotika fra Antibiotikarådet

Lægemiddelstyrelsen.dk

Naturlægemidlers egenskaber, bivirkninger m.m. Oversigt over medicin, naturmedicin og kosttilskud, der ikke er godkendt, og som kan være farlig at anvende.

Fødevarestyrelsen.dk

Se oversigt over kosttilskud i forhold til indhold m.m. på Fødevarestyrelsens hjemmeside

Gratis telefonrådgivning

Giftlinjen.dk

Gratis telefonrådgivning på 82121212 døgnet rundt, hvis du eller din pårørende har brug for akut vejledning ved forgiftning.
Læs mere på Giftlinjens hjemmeside

TrygMor.dk

Læs mere om telefonrådgivningen på Trygmor.dk

Apps, der giver overblik

Apoteket (Danmarks Apotekerforening)

Få overblik over din medicin, se lagerstatus på de nærmeste apoteker, opret fast bestilling og få hjælp til at huske at tage den. Appen ’apoteket’ samler alle de informationer, du har brug for om din medicin og dine recepter.

Medicinkortet 

Alle dine medicinoplysninger gemmes i dit Medicinkort. Du har mulighed for at se alle dine recepters informationer, ligesom du kan anmode din læge om at forny recepter.

Min Medicin

Appen indeholder information om al medicin, der er markedsført i Danmark samt information om tilskuds - og udleveringsregler. Informationen hentes fra hjemmesiden min.medicin.dk og er på almindeligt dansk. Indholdet opdateres hver 14. dag.

Medicintjek

Udviklet af Lægemiddelstyrelsen, giver dig mulighed for at søge på et produkt eller scanne stregkoden på medicinæsken og få adgang til oplysninger om bl.a. virksomt indholdsstof, opbevaring, indikationer, anbefalet dosering, styrke, pris, indlægsseddel og evt. risici ved samtidig brug af flere præparater.  Med Medicintjek har du én samlet indgang til information fra hjemmesiderne medicinpriser.dk, medicinkombination.dk, indlægsseddel.dk og lægemiddelstyrelsen.dk.

Redaktør