Herlev Hospitals produktivitet atter helt i top

Det viser den nye årlige opgørelse fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse over sygehusenes produktivitetsniveau i 2013.

Udover De Vestdanske Friklinikker, Give og Vejle Sygehus er det igen Herlev Hospital, der ligger helt i top.

Produktivitetsniveauet er et mål for, hvor mange behandlinger et sygehus leverer i forhold til de penge, det modtager: Jo højere indeks, jo flere behandlinger i forhold til de brugte penge. Der er med andre ord ikke noget at sige til, at der er travlt på Herlev Hospital.

Herlev Hospital er med et index på 109 dermed også i 2013 det mest produktive hospital i Region Hovedstaden og samtidig klart det mest produktive blandt landets store universitetshospitaler.

Gentofte Hospital ligger på index 98 og er steget pænt, da det året før var på index 93.

Blandt universitetshospitalerne er det i øvrigt kun Region Hovedstadens hospitaler samt Odense Universitetshospital, der når over index 100, mens hospitalerne i Ålborg og Århus ligger langt under 100.

Rapporten er omtalt i adskillige medier. Læs f.eks. mere om rapporten på www.altinget.dk