Her føler man sig ønsket

Neurologisk Afdeling scorer for tredje år i træk regionens fineste evaluering fra de medicinstuderende, der har været i fire ugers klinik.

De stolte kliniske lektorer Mette Lindelof og Christina Rostrup Kruuse på hver sin side af Lotta Larsson – en af de studerende, der vendte tilbage.

Af Anne Marie Henningsen

En uformel omgangstone, en høj faglighed og et stort mentalt overskud. Sådan karakteriseres Neurologisk Afdeling af to af de studerende, der inden for det seneste år har høstet viden og erfaring her.

- Ens navn blev altid råbt op på morgenkonferencen. Bare en lille ting som dette – at blive nævnt og regnet med – gør en stor forskel. Der var en udpræget stemning af, at man som studerende ikke bare er velkommen, men også ønsket, siger Rikke Sterud fra det seneste hold.

Med i felten

Rikke Sterud satte stor pris på dagligt at kunne følge en læge, få lov til selvstændigt at undersøge patienter og prøve at skrive journaler. I det hele taget får de studerende mere ansvar her end mange andre steder.

- Vi er med dem i felten, og vi interesserer os oprigtigt for dem, siger overlæge og klinisk lektor Mette Lindelof, der sammen med overlæge og klinisk forskningslektor Christina Rostrup Kruuse har ansvaret for de studerende.

Ifølge de to skyldes succesen i høj grad afdelingens moderne ledelse og rummelige, undervisningsmindede miljø. Afdelingens reservelæger står for meget af undervisningen af de medicinstuderende, som også oplever stort engagement fra sygeplejerskernes side.

- Vi gør meget for at have en åben dialog, hvor alle kan byde ind, og vi afprøver alternative måder at få ny viden ind på, fx i form af quizzer, hvor alle kan deltage, fortæller Christina Kruuse.

Søde nørder

I kølvandet på sit klinikophold sidste år er medicinstuderende Lotta Larsson nu i gang med et forskningsår på afdelingen. Hun glæder sig over at være tilbage:

- Her er en rigtig god læringskultur og et stort kollegialt overskud. Folk her er nørder på den gode måde: socialt kompetente, sjove og videbegærlige – og såvel de yngste som de allermest erfarne lærer meget gerne fra sig, siger hun.