Nye afdelingsnavne og adresser på hospitalet

​Onsdag d. 22. maj fik Herlev og Gentofte Hospital nye danske afdelingsnavne og nye adresser. Samtidig blev den nye hovedindgang i Herlev indviet. Læs her hvad det betyder for dig.

Vent...

De nye navne og adresser skal gøre det til en bedre, mere tryg og overskuelig oplevelse for patienter og pårørende at færdes på hospitalet.

Helt konkret betyder det, at de nuværende afdelingsnavne er skiftet ud med danske navne, som er nemmere at forstå.

Eksempelvis er "Hæmatologisk Afdeling" ændret til "Klinik for Blodsygdomme", mens "Endokrinologisk" har skiftet navn til "Hormon- og Stofskiftesygdomme". De nye danske navne er en del af en regional indsats, som begyndte på Bornholms Hospital, og nu er turen kommet til Herlev og Gentofte Hospital.

Nye vejnavne giver lettere adgang til hospitalet

Det er ikke kun afdelingerne, der har ændret navn – også vejene, der omkranser de to hospitaler, har fået nye navne.

Det er et krav fra staten, at alle afsnit på landets hospitaler skal have unikke adresser og skal kunne findes via en GPS. Det er henholdsvis Gentofte og Herlev Kommune, der har valgt de to nye vejnavne – i Gentofte er det "Gentofte Hospitalsvej", mens der i Herlev er tale om "Borgmester Ib Juuls Vej".

Ændringerne i navne og adresser skyldes altså ikke, at det enkelte afsnit flytter, men at det skal blive lettere at finde rundt på hospitalet.

Ny hovedindgang og grønt ankomstområde i Herlev

I Herlev slog hospitalet også dørene op for den ny hovedindgang og indviede det nye grønne ankomstområde, der fremover byder besøgende velkommen. Området binder samtidig det eksisterende hospital sammen med det nye Akuthus og Kvinde-Barn-Center, som bliver taget i brug næste år.