Hvilke retter kan ældre patienter godt lide

​Det er man ved at finde ud af i hospitalets Enhed for diætetik og klinisk ernæringsforskning, hvor man er i gang med at teste 30 forskellige retter til ældre patienter, der sidder i forhallen i Herlev og venter på at komme hjem. 

Vent...


Fra venstre forskningsassistent Lisa Kristina Halvorseth, leder af enheden for diætetik og klinisk ernæringsforskning Tina Munk, daglig forskningsleder Jonas Anias Svendsen og forskningsassistent Dina Moxness Konglevoll.

- Vi er i gang med et større forskningsprojekt, der handler om madserviceordninger til ældre patienter, der bliver udskrevet. I den forbindelse er vi i gang med at teste forskellige retter til disse patienter. Retterne kommer fra en specialmenu med fokus på, at retterne har meget energi og protein og samtidig smager godt, siger leder af Enhed for diætetik og klinisk ernæringsforskning Tina Munk.

Forskningsassistenterne Dina Moxness Konglevoll og Lisa Kristina Halvorseth samt daglig forskningsleder Jonas Anias Svendsen står for projektet med at afprøve retterne til de ældre patienter.


Der er stor interesse for smagsprøverne i forhallen blandt de ventende patienter.

Samtidig med at patienterne smager på maden, skal de svare på spørgsmål om madens smag og kvalitet.

- Når vi har gennemført test af alle retter, vil vi se på de samlede tilbagemeldinger. Det skulle gerne give os indsigt i, hvilke retter som kunne være med til at udgøre en fremtidig attraktiv madservicemenu, siger forskningsleder Jonas Anias Svendsen.

Test af de i alt 30 retter er godt i gang og løber yderligere fire uger.


En af de retter, der testes er bagt laks med hjemmelavet coleslow- og agurkesalat m. dild, og patienterne giver retten rigtig god kritik.

Retterne er udviklet  af PhD studerende Signe L. Okkels i ELDORADO projektet bl.a. i samarbejde med ældre plejehjemsbeboere. ELDORADO projektet 'Forebyggelse af underernæring og fremme af trivsel hos ældre i eget hjem ved optimering af madservice' er støttet med bevilling (4105-00009B) fra Innovationsfonden.

Læs mere om Eldorado


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor