Hospitalsbilen kører nu på hele hospitalet

​Med åbningen af det nye byggeri på Herlev og Gentofte Hospital - Herlev-matriklen - er hospitalet blevet meget større, og derfor er der god brug for hospitalsbilen til at køre patienter fra den ene til den anden ende af hospitalet. Hospitalsbilen har nu 10 stoppesteder.

Vent...

​På sin nye rute har hospitalsbilen nu 10 faste stoppesteder, hvor patienter og pårørende kan hoppe af og på. Det er portør Tom Sørensen, der kører bilen og han kender hospitalet ud og ind:

"Jeg har været på Herlev Hospital i 35 år, så jeg skulle nok mene, at jeg ved, hvor patienterne skal hen og hvor de med fordel kan stå af bilen for at være tættest på der, hvor de skal møde", siger Tom Sørensen.

Dagene som chauffør på bilen kan være meget forskellige. På de mindre travle dage stopper Tom også bilen og samler børn op, som er nysgerrige og synes det er en fest at få lov at køre med.

Hospitalsbilen kører alle hverdage fra 8.00 – 15.00 og man stiller jeg blot ved et stoppested og hopper på - ligesom ude i den virkelige verden. Blot kræver det hverken Rejsekort eller billet, men er ganske gratis.