Herlev og Gentofte Hospital indvier nyt Akuthus og Kvinde-Barn-Center

​Under overværelse af H.K.H. Kronprinsesse Mary blev Nyt Hospital Herlev officielt indviet onsdag d. 2. juni. De to nye bygninger rummer blandt andet akutmodtagelse, fødegang, børneafdeling og næsten 300 ensengsstuer.

Vent...

Onsdag eftermiddag indviede Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen de nye, moderne og imødekommende rammer på Herlev Hospital.

Det store nye Akuthus er den største af de to bygninger og rummer udover akutmodtagelsen også intensivafsnit, akut operationsgang, opvågning og fødegang. I de runde etager øverst i begge bygninger er der sengeafsnit med lyse enestuer med eget bad og toilet.


H.K.H. Kronprinsesse Mary klipper snoren til det nye akuthus og Kvinde-Barn-Center på Herlev Hospital.
Foto: Anders Helmer 

Nye rammer til børn og fødende

I Kvinde–Barn–Centeret er der indrettet specialstuer til for tidligt fødte børn med plads til familien. Derudover bliver de nye fødestuer indrettet som sanse-fødestuer, og der er nærhed mellem svangre- barselafsnit og sengeafsnittet for kvindesygdomme. Desuden ligger afsnit for behandling af nyfødte i forlængelse af fødemodtagelse og fødegang.

- Vi vil være børnenes region og tilbyde fødende, børn og deres familier trygge og gode rammer. Jeg er særlig stolt over indretningen på Afdeling for Børn og Unge, som er tænkt ud fra børnene og familiens behov. Fx har sengestuerne plads til, at én af forældrene kan være der og sove hos barnet. Der er også anlagt en have, så børnene og deres søskende får lov at være børn trods indlæggelse og sygdom. Børn holder nemlig ikke op med at lege, selvom de bliver ramt af sygdom, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).


Fra venstre: H.K.H. kronprinsesse Mary, Sundhedsminister Magnus Heunicke (S), hospitalsdirektør Anne Jastrup, departementschef Svend Særkjær og regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).
Foto: Anders Helmer

Et mere menneskeligt sundhedsvæsen

I Akutmodtagelsen er diagnostikken rykket helt i front. Det vil sige, at modtagelsen blandt andet er indrettet med MR-skanner, CT-skannere og røntgen, og forventningen er, at det vil give en mere effektiv udredning og dermed også sikre, at patienterne hurtigere bliver set af den rette specialist.

Ved begge nye bygninger finder man en række haver og grønne områder, der bidrager til en sanselig oplevelse.

- Vi vil have et sundhedsvæsen, hvor der er mere plads til og fokus på den enkelte patient. Patienterne skal føle sig set og taget godt imod, når de træder ind ad døren på hospitalet. Det er vores vision for fremtidens sundhedsvæsen, og det er Nyt Hospital Herlev et godt eksempel på med ensengsstuer og den nye akutmodtagelse, hvor specialisterne kommer til patienten, siger regionsrådsmedlem og formand for Nyt Hospital Herlevs politiske følgegruppe, Randi Mondorf (V).

.
Regionsrådsmedlem og formand for den politiske følgegruppe for Nyt Hospital Herlev Randi Mondorf (V).

Første spadestik til byggeriet blev taget i 2014, og direktør for Herlev og Gentofte Hospital Anne Jastrup er glad for resultatet.

- Det er en dag, vi har set frem til, og det er en stor glæde at være med til at indvie de moderne, lyse og imødekommende rammer, som skal understøtte vores fælles ambition om, at alle skal opleve sig godt behandlet, både patienter, pårørende og medarbejdere, siger Anne Jastrup.


H.K.H. kronprinsesse Mary og regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) besøger en af de nye ensengsstuer sammen med afdelingssygeplejerske Dorte Skaarup Schmidt.
Foto: Anders Helmer

Åbner for patienter den 20. juni 2021

Nyt Hospital Herlev slår dørene op for patienterne den 20. juni 2021. Her åbner Akutmodtagelsen, Afdeling for Børn og Unge, Afdeling for Mave-, Tarm- og Leversygdomme samt Sengeafsnit for Infektionssygdomme og Ældresygdomme.

Den 11. september 2021 åbner Afdeling for Kvindesygdomme, Graviditet og Fødsler, Behandling af Nyfødte, Operationsgang, Opvågning og Intensiv Behandling.

Nyt Hospital Herlev er et kvalitetsfondsbyggeri.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor