​​​

Vigtig information om coronavirus

Om besøg, test og symptomer.

Vaccination

Læs om vaccination mod COVID-19

Hvis du har symptomer

Gå IKKE ind på hospitalet, hvis du føler dig syg – og fx har ondt i halsen, muskelsmerter, tør hoste og feber. Du skal have været uden symptomer i 48 timer.

Når du er på besøg

Du skal overholde disse regler, når du er på hospitalet:

• Du skal som besøgende have et gyldigt coronapas. Kravet om coronapas gælder dog ikke for patienter, børn under 15 år, nære pårørende, værger og personlige repræsentanter for patienter.​
  • Du skal have mundbind på, når du bevæger dig rundt på hospitalet.
  • Brug håndsprit, når du ankommer, og når du forlader hospitalet.
  • Hold god afstand til andre
  • I venteområder skal du holde mindst 1 meters afstand til andre.
  • Følg altid alle instrukser fra personalet og på plakater.​​

Krav om mundbind

​Både personale, patienter og besøgende skal igen have et mundbind eller visir på, når de bevæger sig rundt på vores hospitaler i lokaler og steder, hvor der er offentlig adgang. Det er frivilligt for børn under 12 år.

Undlader man som patient eller besøgende at bære mundbind, kan man blive bedt om at forlade hospitalet.

Følgende personer er undtaget for krav om mundbind eller visir:
  • Patienter der er indlagt på hospitalet.
  • Patienter, som er under udøvelse af træningsaktivitet hos fysioterapeut på hospitalet.
  • Personer som af fysiske eller mentale årsager er fritaget fra at bære mundbind.

Coronatest af patienter
Som udgangspunkt skal patienter til indlæggelse, procedure og kontroller ikke PCR-testes. Vi skal dog passe på vores sundhedspersonale og sårbare patienter. Derfor skal følgende patienter fortsat PCR-testes:
  • Alle akut indlagte patienter over 12 år, uanset vaccinationsstatus.
  • Alle patienter over 12 år, der forventes indlagt i mere end ét døgn, uanset årsag til indlæggelse og vaccinationsstatus.
  • Medindlagte pårørende, uanset vaccinationsstatus.​

Nogle afdelinger kan, af hensyn til personalet og sårbare patienter, vælge at PCR-teste i forbindelse med visse undersøgelser eller behandlinger. Afdelingen vil fortælle dig, hvis du skal testes.​

Besøgende på hospitalet skal have gyldigt coronapas

På alle hospitaler må patienterne frit modtage besøg. Besøgende skal dog kunne fremvise et gyldigt coronapas ved forespørgsel. Kan du ikke det, kan du blive bedt om at forlade hospitalet.

Kravet om coronapas gælder ikke for:
  • ​Patienter
  • Børn under 15 år
  • Nære pårørende
  • Værger og personlige repræsentanter for patienter.
Der kan være særlige regler på nogle afdelinger. Spørg personalet på forhånd i din eller din pårørendes afdeling, hvis du er i tvivl.

For at få et gyldigt coronapas skal du enten være færdigvaccineret eller have en negativ COVID-19 test. En negativ test må højst være 72 timer gammel, hvis det er en PCR-test eller 48 timer gammel, hvis det er en hurtigtest.

il patienter/borgere med symptomer på coronavirus

• Hvis du har problemer med vejrtrækning, forværring af symptomer eller er syg over flere dage, skal du ringe til egen læge (eller 1813, hvis det er uden for din egen læges åbningstid).

Det er vigtigt, at du ringer først og ikke møder op i venteværelset, da du kan smitte andre.
  • Hold afstand til dine nærmeste, og undgå kontakt med andre uden for hjemmet.

• Har du en tid på hospitalet, skal du ringe til afdelingen og få en ny tid.

Hotline

Har du generelle spørgsmål om coronavirus, skal du ringe til myndighedernes fælles hotline, der har åben fra 06:00 til 24:00. Telefonnummer: 70 20 02 33

Du kan også søge information om coronavirus på coronasmitte.dk