VORES VIDEN: alt hvad hjertet begærer - om hjertet

Man kan blive blød om hjertet, der kan falde en sten fra hjertet og man kan have hjertet oppe i halsen. Hjertet optræder ofte i litteraturen, når vi beskriver, hvordan vi har det, og vi ved, at der faktisk er sammenhæng mellem hjerte og psyke. Hør mere om det og meget andet 18. september, hvor du møder tre af vores eksperter, som forsker i det fantastiske hjerte.

Vent...

AFTENENS EMNER:


Hjerte og køn -  Gunnar Gislason, overlæge og professor
Hjertesygdom er traditionelt blevet set som en mandsygdom. Mange kvinder har stadig opmærksomheden rettet mod mændene, når det handler om hjertesygdom og glemmer sig selv. Men kvinder rammes også – bare senere i livet og med andre symptomer. Hvorfor nu det? Skal kvinder behandles på samme måde som mænd? hvad skal man som kvinde være opmærksom på?

Hjerter og følelser - Trine Bernholdt Rasmussen, sygeplejerske, ph.d., postdoc
Vores følelsesmæssige tilstand giver respons i hjerte og kredsløb. Hvem har ikke haft hjertet oppe i halsen eller et knust hjerte? Hør mere om bl.a. ’broken heart syndrom’, sammenhængen mellem depression og hjertesygdom og få et indblik i, hvordan Afdeling for Hjertesygdomme arbejder med kognitiv terapi for at dæmpe angst.

Hjerte og inflammation - Peter Riis Hansen, overlæge og professor
Hvad er inflammation i kroppen og hvordan hænger inflammation og hjertesygdom sammen? Hvad kan man selv gøre for at bekæmpe inflammation – og vil behandling af inflammation være en af fremtidens store gennembrud i forhold til at behandling af hjertesygdom.

DET PRAKTISKE:
18. september kl. 19 - 21. Adressen er Herlev Hospital, Borgmester Ib Juuls Vej 1, 2730 Herlev.  Arrangementet foregår i Store Auditorium (ved hovedindgangen/forhallen).

Læs mere om arrangementet og køb billet via Billetto.dk. Prisen er 50 kr. som inkluderer vin, vand og viden og mulighed for at veksle et par ord med de tre foredragsholdere I pausen.

VORES VIDEN er arrangementer, der gør forskning i sundhed, sygdom og behandling forståeligt. VORES VIDEN er formidlet af nogle af vores dygtige forskere her fra Herlev og Gentofte Hospital.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor