​ HELLE OG PATIENTSTØTTERNE ER TILBAGE

- Jeg har lige fulgt en meget bedrøvet dame op i akutmodtagelsen. Hun var meget ked af det. Jeg tog selv fat i hende, siger Helle Rasmussen. Hun er en af de frivillige patientstøtter fra Røde Kors, som nu er tilbage på hospitalet efter at adgangen har været lukket pga. corona. 

Vent...

72-årige Helle Rasmussen har været patientstøtte i seks år og hun er på hospitalet 2-3 gange om ugen i 4 timer ad gangen, hvor hun hjælper, støtter og guider patienter og pårørende fra sit udgangspunkt i forhallen:

"Det giver mig så meget at være her. Jeg føler virkelig, at jeg gør en forskel og hjælper", siger Helle, som var tilbage på hospitalet så snart, der blev åbnet igen.

Helle lyser op med sin røde vest og navneskiltet med Røde Kors-logoet. Og travlt har hun. Folk henvender sig hele tiden for fx at spørge om vej og Helle nøjes ikke med at pege og forklare. Hun følger eller ruller simpelthen også med folk op i afdelingen, hvis det er nødvendigt, så de kommer godt frem.

Aktivitetsleder for de mange Røde Kors-frivillige, Søs Stadil, fortæller, at ’støtterne’ har savnet hospitalet og er glade for at vende tilbage. 

"Mange patientstøtter har valgt at vende tilbage, men et par stykker ser tiden an, fx hvis de selv eller deres nærmeste er i en risikogruppe. Men vi er godt bevæbnet med både sprit og sikkerhedsforanstaltning og passer på den måde godt på os selv, patienter og pårørende", forsikrer Søs Stadil.

I alt er der flere end 40 Røde Kors-patientstøtter på både Herlev og Gentofte Hospital. Hvis du også vil være patientstøtte, kan du henvende dig til Søs Stadil, sos@stadil.nu
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor