Udsatte børn og unge får hjælp på Herlev Hospital

Herlev Hospitals nye Center for Socialpædiatri blev officielt indviet 5. februar. Centret tager hånd om de børn og unge, som oplever overgreb og omsorgssvigt.

Center for Socialpædiatri på Herlev Hospital varetager en særlig tværfaglig og specialiseret indsats i komplicerede socialpædiatriske sager. Børn og unge mellem 0-18 år kan ses akut eller i planlagte forløb.

- Vi har lagt meget vægt på, at børnene i centret kan være i rolige og trygge rammer, der virker hjemlige og beroligende for dem. Selv om børnene kommer hertil på en ulykkelig baggrund, så tror jeg virkelig på, at de i forbindelse med behandlingen vil ende med at blive glade for at være her, sagde regionsrådsformanden Sophie Hæstorp Andersen (S) i forbindelse med åbningen.

Det nye center er fælles for hele Region Hovedstaden og har en viden, som ikke findes på de andre hospitalers børneafdelinger.

Indsatsen på centret handler om at beskytte barnet mod yderligere overgreb i den første fase, hvor barnet skal falde til ro. Og så handler det om en grundig udredning og omsorgsfuld behandling, enten ved ambulante forløb eller ved indlæggelse.

- I centret ser vi komplicerede tilfælde af fysisk og psykisk overgreb og omsorgssvigt. Børn med påførte eller opdigtede sygdomme. Det er børn med ondt i hoved og mave, svimmelhed, træthed besvimelser ol. og med mange skoleforsømmelser, sagde overlæge Bodil Moltesen ved den officielle åbning.

-Vi er læger, sygeplejersker, psykologer, socialrådgiver og pædagog. Tilsammen kan vi hver med vores monofaglighed undersøge barnet og dets situation hele vejen rundt for at finde belastende og beskyttende faktorer, sagde Bodil Moltesen.

Redaktør