Stor talentpris til ung forsker på Herlev og Gentofte Hospital

Stort tillykke til Flemming Javier Olsen, som i aftes modtog Lundbeckfondens Talentpris 2018. Han er det femte unge talent fra Hjertemedicinsk afdeling, som modtager prisen.

Vent...

​De tre, som modtog prisen, bliver bl.a. kaldt ’exceptionelle talenter, som har leveret et imponerende bidrag til hver deres forskningsfelt i en meget ung alder’  i Lundbeckfondens pressemeddelelse.

28-årige Flemming Javier Olsen er reservelæge og Ph.d.-studerende på Herlev og Gentofte Hospital. Han forsker i forkammerflimmer og ultralydsscanninger af hjertet, og han er netop nu i gang med et stort forskningsprojekt om implantérbare rytmeovervågningsapparater – de såkaldte loop recorders – der detekterer forkammerflimmer.


Femte unge talent fra Hjertemedicinsk afdeling
Flemming Javier Olsen er den femte unge forsker fra hospitalets Hjertemedicinske afdeling, som modtager talentprisen. Forklaringen fra Flemming lyder:

- Afdelingen har ekstremt meget fokus for forskning og er meget produktiv. Der er et godt og dynamisk forskningsmiljø med gode kollegaer at sparre med. Personligt er jeg blevet presset rimeligt meget af mine vejledere, men på en god og stimulerende måde, der giver rig mulighed for udvikling. Man får lyst til at lægge timer i sin forskning.

Flemming Javier Olsen er taknemmelig for prisen og for i det hele taget at være blevet indstillet. At blive kaldt exceptionel tager han roligt:

- Måske kan det blive svært at leve op til? Men bortset fra det, så fortsætter jeg jo bare med det, jeg hele tiden har gjort. Når det, man gør, er sjovt, så går det hurtigt, bliver bedre og man er motiveret. 

Ophold i Boston venter forud
Det er Flemmings vejleder, Tor Biering- Sørensen, som har indstillet ham til prisen – en pris han i øvrigt selv fik i 2013: 

- Jeg mødte Flemming, da jeg underviste studerende i hjerte-lunge fysiologi. Allerede dengang var han enormt dygtig og engageret. Han er en vigtig del af min gruppe, som han har været tilknyttet de sidste fem år. Flemming er netop startet på sin Ph.d. hos mig, og vi planlægger, at han skal 1-2 år til Harvard Medical School og deltage i samarbejdsprojekter mellem min gruppe her på hospitalet og en gruppe på Boston Childrens Hospital ved Harvard Medical School, siger Tor Biering-Sørensen, senior forsker og gruppe leder på Hjertemedicinsk afdeling. Han fortsætter:

- Ud over at være enormt engageret, dygtig og hjælpsom er Flemming også en fantastisk god ven, som er meget vellidt af alle. Jeg synes, at det er virkelig velfortjent, at han modtager prisen.

Prisen, som følger med hæderen, skal bl.a. går til forskeropholdet i Boston – og til en ferie med kæresten om en måneds tid.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor