Ung forsker modtager stor bevilling til kampen mod hudsygdomme

​Bevillingen på 10 mio. kr. til Beatrice Dyring-Andersen, Herlev og Gentofte Hospital, kommer fra Novo Nordisk Fonden og skal bruges til forskning i hvordan hudsygdomme som psoriasis og børneeksem "fungerer".

Vent...

Psoriasis, atopisk dermatitis (børneeksem) og svampeinfektioner er udbredte hudsygdomme, der i høj grad går ud over de ramtes livskvalitet. Med en ny bevilling på næsten 10 millioner kr. fra Novo Nordisk Fondens pulje for særligt talentfulde kliniske forskere vil læge Beatrice Dyring-Andersen, Afd. for Hud- Allergi- og Kønssygdomme, Herlev og Gentofte Hospital, undersøge hvordan proteinerne i den syge hud er sammensat.

 

- Vi vil forsøge at kortlægge proteinernes profil i nogle af de mest udbredte hudsygdomme, for at blive klogere på hvordan sygdommene "fungerer". Det vil give os en bedre forståelse af disse inflammatoriske hudsygdomme, og kan potentielt pege os i retning af nye behandlingsmetoder. Samtidig vil vi få afklaret om teknologien kan bruges til at finde markører for hudsygdomme og bidrage til udviklingen af nye diagnostiske værktøjer, forklarer hun.


Nyt, lovende forskningsområde

Forskningen sker ved hjælp af en teknologi kaldet massespektrometri. Med den kan man undersøge tusinder af proteiner ud fra en enkelt prøve.

 - Jeg er både utrolig stolt, glad og ikke mindst ydmyg over, at modtage bevillingen, som giver mulighed for at vi i løbet af de næste fem år kan arbejde med dette forskningsområde, der er store forventninger til, siger Beatrice Dyring-Andersen.

Søger efter nye behandlinger

Forskningen er særlig fordi der bruges nye metoder, som de selv har videreudviklet til hud på at undersøge proteiner, der tidligere ikke har kunnet undersøges i dette omfang. Og det er vigtigt at blive klogere på de inflammatoriske hudsygdomme, da de rammer mange mennesker.

- Vi vil gerne karakterisere de forskellige undertyper af sygdomme som psoriasis, børneeksem, nældefeber, osv. Data lægges ud på hjemmesiden https://skin.science så vi sikrer, at andre forskere kan arbejde videre med de store mængder data vi genererer. I sidste ende prøver vi at finde nye behandlinger, forklarer Beatrice Dyring-Andersen


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor