Tre nye urologiske "fellows" med fokus på cancer-kirurgi og forskning

Tre af vores dygtige afdelingslæger på Afdelingen for Urinvejssygdomme er blandt de otte fellows inden for urologien, der nu kan starte i Danmark. Et fellowship er et 1-årigt forløb med ansættelse på 2 større urologiske afdelinger, hvor man fokuserer på at opnå kompetencer indenfor behandlingen af enten prostata-, nyre- eller blærekræft.

Vent...

En "blære-fellow", en "nyre-fellow" og en "prostata-fellow" samlet på én hospitalsafdeling.
Det er ikke starten på en vittighed, men tværtimod noget vi er rigtig glade for, er lykkedes. Og som vil gavne både patienter og hospital.

Tre af vores dygtige afdelingslæger på Afdelingen for Urinvejssygdomme er nemlig blandt de otte fellows inden for urologien, der nu kan starte i Danmark.

Et fellowship er et 1-årigt forløb med ansættelse på 2 større urologiske afdelinger, hvor man fokuserer på at opnå kompetencer indenfor behandlingen af enten prostata-, nyre- eller blærekræft. Der vil især være fokus på den kirurgiske træning, men også på håndtering af vanskelige "cases", komplikationer samt undervisning, forskning og anden akademisk aktivitet indenfor subspecialet.

Midlerne kommer fra Kræftplan IV, og der vil udover urologien også blive udnævnt fellows inden for kolorektal- og øre-næse-hals-kirurgi.

Til gavn for både patienter og læger

De tre fellows er Marie-Louise Vrang, Malene Niebuhr og Sami Beji, som skal dele deres 12 måneder som fellows mellem Herlev og Gentofte Hospital og Rigshospitalet.

- Jeg ser det som en kæmpe mulighed for at opnå bedre kompetencer inden for mit subspeciale, og fokusere på det, jeg gerne vil opkvalificere mig i. Samarbejdet mellem afdelinger giver også mulighed for at se arbejdet fra flere vinkler, og fokus på både avanceret kirurgi og forskning kommer jo patienterne til gode, siger Sami Beji, der er færdiguddannet speciallæge i urologi, med særligt fokus på prostatacancer.

sami beji.jpg

Foto: Sami Beji var ikke i tvivl om at han ville sige "ja" da tilbuddet om et fellowship dukkede op.

Gode muligheder for uddannelse

- Vi er rigtig glade for, at det lykkedes at få etableret tre fellowships her i afdelingen. Det viser, at vi har et stort potentiale til at uddanne læger på et rigtig højt niveau, og at vi som landets største afdeling for urinvejssygdomme ligger rigtig godt til med vores sub-specialer, både når det gælder forskning og kvalitet. Det højner uddannelseskulturen rigtig meget, at vi nu har mulighed for, at tre afdelingslæger i endnu højere grad kan fokusere på at dygtiggøre sig i deres subspecialer", siger overlæge Jan Viberg Jepsen, der er ansvarlig for fellowshippet.

De tre fellows begyndte i det nye forløb 1. juni.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor