Tre afdelinger på Herlev og Gentofte Hospital bag unikt samarbejde om prostatakræft

​Urologisk Afdeling, Radiologisk Afdeling og Patologiafdelingen har skabt et unikt tværfagligt samarbejde omkring diagnose af prostatakræft. Den tværfaglighed bliver præsenteret på et internationalt seminar arrangeret af Herlev-læger.

Læger fra Herlev og Gentofte Hospital udbreder viden om MR-skanning i forbindelse med diagnosticering af prostatakræft på et internationalt seminar i København med 230 deltagere fra hele verden. Seminaret er arrangeret af Dansk Uroradiologisk Selskab (DURS) på vegne af det Europæiske Selskab for urogenital radiologi (ESUR) og afholdes den 16.-17. juni.

Det er overlæge Vibeke Løgager fra Radiologisk Afdeling og Lars Ploug Boesen fra Urologisk Afdeling, der har planlagt og organiseret hele arrangementet.

- Ønsket med seminaret er at bringe den viden, der er i Europa om MR-skanning til Skandinavien. Vi ønsker at sætte fokus på den nye diagnosticeringsmetode, som vi har arbejdet intenst med i de sidste fem år, fortæller Vibeke Løgager.  

Urologisk Afdeling, Radiologisk Afdeling og Patologiafdelingen har et unikt tværfagligt samarbejde omkring MR-scanning ved prostatakræft, hvor de bruger hinandens spidskompetencer.


Gennembrud i diagnostikken

Den nye metode med MR-skanning kan nøjagtigt vise, hvor en aggressiv kræftknude sidder og vejlede en biopsinål direkte mod kræftknudens mest aggressive sted for at opnå en mere præcis diagnose med få vævsprøver. Dette vil betyde færre gener og komplikationer for patienterne.   

Det er kun få steder i landet, at MR-skanning bruges i forbindelse med diagnosticering af prostatakræft, og her har Herlev Hospital den største nationale erfaring. Den viden deles på seminaret.

Urologisk Afdeling på Herlev og Gentofte Hospital er Nordens største urologiske afdeling og har således et stort antal patienter, som kan få gavn af den nye metode. 

 Læs mere om seminaret her.


Redaktør