Forskning: Læge og ph.d. Tor Biering-Sørensen får endnu en pris

​​Læge og ph.d. Tor Biering-Sørensen, Hjertemedicinsk Afdeling, modtog 12. marts endnu en pris. Det skete på kongressen American College of Cardiology. Han får prisen for at vise, at et nyt præparat forbedrer hjertefunktionen hos hjertesvigtspatienter uden nedsat pumpefunktion.

Vent...

- Det er altid et fantastisk skulderklap at modtage en pris. Det tyder på, at førende internationale forskere på området synes, at det, jeg laver, er interessant. Priserne bekræfter mig i, at det er de rigtige forskningsspørgsmål, jeg stiller. Og jeg bliver endnu mere motiveret til at forske videre, siger Tor Biering-Sørensen bl.a. til Dagens Medicin.

Tor Biering-Sørensen får prisen ‘Young Investigator Award’.

Den forskning, som har indbragt Tor Biering-Sørensen den nyeste pris i rækken, fokuserer på hjertesvigtspatienter med bevaret pumpefunktion. En patientgruppe, til hvem der – i modsætning til hjertesvigtspatienter med nedsat pumpefunktion – endnu ikke findes behandlinger, som forbedrer prognosen. Og det til trods for, at de udgør 50 pct. af alle hjertesvigtspatienter.

Tor Biering-Sørensen (th) ved en af de tidligere prisoverrækkelser (teksten fortsætter under fotoet).

Tor Biering-Sørensen kender dog ikke den præcise begrundelse for, at ACC har valgt at tildele ham en pris ved årets kongres, men han antager, at valget er faldet på ham, fordi store dele af hjertemiljøet har interesse i de nye ultralydsteknikker, han har brugt til at detektere hjertefunktionen i studiet.

- Jeg har før præsenteret forskning om de nye billedmodaliteter på internationale kongresser, og det har vakt stor interesse blandt tilhørerne. Det er stadig en ny og spændende teknik, og det her er så første gang, at jeg kan vise, at teknikken kan bruges i forhold til nye præparater, siger Tor Biering-Sørensen.

Foruden den nyeste forskningspris har Tor Biering-Sørensen bl.a. modtaget Lundbeckfondens Talentpris, Forsknings- og Videnskabsministeriets talentpris, Det Frie Forskningsråds Sapere Aude-programs talentpris, to Young Investigator Awards ved den amerikanske hjertekongres American Hearts Association og en Young Investigator Award ved den europæiske kongres European Society of Cardiology.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor