Sygeplejeprisen 2020 går til ...

Jeanne Avlastenok, klinisk sygeplejespecialist på Afdeling for Urinvejssygdomme, modtager Herlev og Gentofte Hospitals Sygeplejeprisen 2020. Årets dommerpanel begrunder valget med, at Jeanne Avlastenok tager enestående initiativer, der udvikler sygeplejen og indfrier hospitalets ambitioner til gavn for patienterne.

Vent...

​Årets dommerpanel begrunder valget med, at Jeanne Avlastenok tager enestående initiativer, der udvikler sygeplejen og indfrir hospitalets ambitioner til gavn for patienterne.

Dommerpanelet peger især på Avlastenoks initiativ til implementering af sygeplejekonsultationer til at erstatte nogle af lægekonsultationerne i ambulatoriet. Gennem sygeplejekonsultationer får patienter og pårørende mere tid til at tale med sygeplejersker om hverdagsliv og bivirkninger, og lægerne mere tid til de mest syge patienter.

”Vi sygeplejersker er fuldt ud i stand til selvstændigt at varetage konsultationer, forklare blodprøver og PSA-værdiers betydning og vurdere, om der er behov for yderligere undersøgelser. Desuden er vi uddannet til at tale med patienten om alt det, der ligger uden for selve behandlingen. Behandlingen for prostatacancer, hvad enten det er operation eller strålebehandling og medicin, har betydelige bivirkninger. Det er blandt andet impotens i større eller mindre grad, inkontinens, hedeture, vægtøgning og træthed. Det kan være lidt en kunst at nå ind til vores patienter, som typisk er ældre mænd, og de åbner ikke for en snak om hedeture og impotens på 15 minutter,” siger Jeanne Avlastenok. 

Studier af initiativet – blandt andet Jeanne Avlastenoks eget Master-speciale i patienters oplevelse af hverdagslivet – har vist, at patienter og deres pårørende er positive over for sygeplejekonsultationerne og føler sig bedre hørt.
 
Foruden æren får Jeanne Avlastenok 10.000 kr. til at udvikle sit speciale eller nye ideer.
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor