Svensk diabetespris til Herlev-læge

​Overlæge Jannet Svensson modtager den svenske Barndiabetesfondens Johnny Ludvigsson -pris, blandt andet for sit arbejde med at forbedre livskvaliteten hos børn og unge med diabetes 1.

Vent...

Det var en glad og stolt Jannet Svensson, der tirsdag morgen blev offentliggjort som årets vinder af Johnny Ludvigsson-prisen. Den uddeles én gang om året til en forsker i Skandinavien, og det er Barndiabetesfondens videnskabelige råd, samt tidligere prismodtagere, der udpeger vinderen blandt de nominerede.

- "Det er en stor ære at modtage Johnny Ludvigsson-prisen. Anerkendelsen giver både et løft på det personlige plan, og så giver de medfølgende penge mulighed for at give et løft til vores arbejde med at hjælpe de børn og familier, som er ramt af diabetes", siger Jannet Svensson, der er forsker og overlæge på Børne- og Ungeafdelingen på Herlev og Gentofte Hospital.

I sin motivation for at tildele Jannet Svensson prisen fremhæver Barndiabetesfonden blandt andet hendes arbejde med at opbygge et nordisk diabetesdiagnostiknetværk, hendes stærke forskningsprofil og arbejdet med at vejlede både medicin- og ph.d.-studerende.

 

- "Sammenfattende har Jannet Svensson demonstreret imponerende kreativitet og produktivitet både i klinik og forskning og et enigt udvalg ser hende som en værdig modtager af Barndiabetesfondens Johnny Ludvigsson Pris 2018", lyder det i en udtalelse fra fonden.


Jannet Svensson vil også fremadrettet fokusere på arbejdet med de unges livskvalitet. For de børn og unge, som er dårligere til at regulere deres diabetes har også en dårligere livskvalitet end andre unge.

- "Derfor vil vi gerne være med til at sætte mere fokus på, dem der har det dårligt. Hvis vi skal gøre det bedre, skal vi prøve at gribe tingene lidt anderledes an, så der også arbejdes på andre parametre end hvad vi kan gøre medicinsk og teknisk. Det handler blandt andet om at arbejde med de unges indstilling til deres sygdom og livet generelt", forklarer Jannet Svensson.

Sidste gang en dansk læge modtog Johnny Ludvigsson-prisen var det også en ansat fra Herlev og Gentofte der løb med æren, nemlig professor Flemming Pociot i 2015.

- "Jeg vil gerne sige tillykke til Jannet Svensson med prisen, men også tillykke til afdelingen. Det vidner om et højt internationalt niveau inden for behandling af og forskning i diabetes 1, at prisen bliver tildelt læger fra Herlev og Gentofte Hospital med så kort mellemrum" , siger vicedirektør Steen Werner Hansen.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor