​Fra venstre: Charlotte Andersson, professor Gunnar Gislason, Mads Emil Jørgensen og adm. dir. i Lundbeckfonden Lene Skole

Stor talentpris til ung forsker fra Herlev og Gentofte Hospital

Mads Emil Jørgensen fra Hjertemedicinsk afdeling modtog mandag aften Lundbeckfondens talentpris på 100.000 kroner.

Et exceptionelt talent med stort potentiale som fremtidig forskningsleder.

Sådan lyder nogle af de ord 27-årige Mads Emil Jørgensen får hæftet på sig, som begrundelse for, at han er blandt de fem udvalgte modtagere af Lundbeckfondens eftertragtede talentpris.

 

- "Der er mange lovende unge forskere på de danske universiteter, men de exceptionelle talenter ser man ikke hver dag. Derfor er det altid en særlig glæde at overrække Lundbeckfondens talentpriser til nogle af de allerbedste unge forskere som en anerkendelse af deres særlige arbejde, " siger Anne-Marie Engel, der er forskningschef i Lundbeckfonden.

 

Det er store ord, som også er svære at få Mads til at tage i sin egen mund. Selv fremhæver han i stedet "et godt strategisk overblik":

- "Jeg har nok også ramt en god niche med den type forskning jeg laver. Det er fedt at arbejde med registerdata og det har givet mig mulighed for at bidrage til en række spændende videnskabelige artikler, "siger han.


Rutineret 27-årig forsker

På trods af sine kun 27 år har Mads allerede 15 publikationer bag sig, og afleverede i oktober sin ph.d., som han forventer at forsvare til foråret. Det var hans vejleder på Gentofte Hospital, overlæge og professor Gunnar Gislason, som var med til at indstille Mads Emil Jørgensen til talentprisen:

-  "Mads Emil er rigtigt stort talent indenfor forskning, han har vist stor kreativitet og dygtighed ved sine forskningsprojekter, som også er blevet publiceret i de fineste internationale fagtidsskrifter. Han er målrettet og ambitiøs, han har stor fremtid foran sig og stort potentiale til at blive en forskningsleder i fremtiden", siger Gunnar Gislason.

 

Det er ikke første gang Mads Emil Jørgensen er i Lundbeckfondens søgelys. I 2015 blev han optaget på Lundbeckfondens Clinical Research Fellowship Program i Californien, der indebar 10 måneders forskning på Stanford University. Et ophold, der gjorde et stort indtryk:

 

- "Noget af det, der betød rigtig meget er opholdet på Stanford, hvor der var meget tæt kontakt mellem universitet, klinik og forskning, og samtidig var der rigtig gode muligheder for at arbejde tværfagligt, " siger han, og roser samtidig forskningsenheden på hjertemedicinsk afdeling på Gentofte for at være meget dynamisk.

 

Hvad de 100.000 kroner, der følger med Talentprisen skal bruges til ved Mads ikke endnu, men når det handler om sin fremtidige karriere er målet klart

 

- Jeg vil meget gerne ind og spille en mere overordnet rolle i forskningen, som en vejleder. Og så vil jeg meget gerne arbejde tværfagligt, hvilket mit område giver gode muligheder for".


Redaktør