Stor ros til Nationalt Center for Cancer Immunterapi i ny evaluering

​Forskningscenteret, der blev etableret med støtte fra Knæk Cancer-indsamlingen, modtager stor ros i ny evaluering iværksat af Kræftens Bekæmpelse, for fremragende forskning, for at inddrage patienterne og for at arbejde med hele paletten fra grundforskning til bivirkninger ved immunterapi.

Vent...

- Immunterapi er et område i rivende udvikling, og det er lykkedes Nationalt Center for Cancer Immunterapi at sætte sig i spidsen for i den udvikling i Danmark til gavn for patienterne. Sådan siger læge fra Kræftens Bekæmpelse Bo Andreassen Rix, der har ledet evalueringen.

Nationalt Center for Cancer Immunterapi, der ligger på Herlev Hospital, er det første af nu 11 nationale forskningscentre, som er etableret med støtte fra Knæk Cancer i samarbejde med regionerne og Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC).

Centret er derfor også det første til at blive evalueret. Og det er altså netop sket med en meget positiv vurdering. Evalueringen er foretaget af repræsentanter fra Kræftens Bekæmpelse og et panel bestående af tre seniorforskere, heraf to udenlandske professorer og en dansk, der har evalueret forskningen.

Centret modtager især ros for sin forskning, der rækker lige fra grundforskning til kliniske forsøg og registerforskning.

- Nationalt Center for Cancer Immunterapi går nye veje med spændende og perspektivrige forskningsprojekter med nye metoder som T-celleterapi og vaccination som led i behandlingen af kræft. De er dygtige til at føre forskningen frem til kliniske forsøg, som patienter kan deltage i, og de involverer patienterne i forskningen, siger Bo Andreassen Rix.

Checkpointhæmmere


Immunterapi er de senere år blevet en ny og vigtig søjle i behandlingen af kræft. I stedet for at rette behandlingen direkte mod kræftcellerne, hjælper immunterapien kroppens immunforsvar til at bekæmpe dem. Det er først og fremmest ny medicin, de immunregulerende antistoffer, checkpointhæmmerne, som har drevet udviklingen inden for immunterapi. De er udviklet af lægemiddelindustrien, men leder af Nationalt Center for Cancer Immunterapi, overlæge og professor Inge Marie Svane og hendes nationale kolleger inden for området har deltaget i de kliniske forsøg, der har gjort behandlingerne tilgængelige for danske patienter.

- Det har været en hel fantastisk udvikling at være med i, både at vi har fået nogle lægemidler, som kan gøre nogle meget syge mennesker kræftfri, og senest at to af dem også er godkendt som forebyggende behandling til patienter, der er blevet opereret for modermærkekræft. I dag handler meget af vores forskning om at forbedre behandlingen med de immunregulerende antistoffer og give flere patientgrupper adgang til den, siger Inge Marie Svane.


Du kan læse meget mere om centeret og evalueringen på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor