Stor arv bag indvielse af to nye skannere på Herlev og Gentofte Hospital

​Skannerne er placeret i Afdelingen for Kræftbehandling, hvor de skal gøre strålebehandlingen af kræftpatienter bedre og mere præcis.

Vent...

Afdelingen for Kræftbehandling på Herlev og Gentofte Hospital har fredag indviet de to nye skannere.
Det nye udstyr, en digital PET-scanner og en spektral CT-skanner, skal bruges når patienten klargøres til en strålebehandling, og vil gøre det muligt at tilrettelægge behandlingen mere præcist.

Det betyder blandt andet, at de mest aktive områder af kræftknuden kan tildeles den højeste stråledosis. Samtidig giver skannerne nye muligheder for forskning og for at udvikle helt nye måder at bruge teknologien på, til gavn for kræftpatienter.

 

Indkøbet af de nye skannere er gjort muligt fordi afdelingen i 2017 modtog en arv på et stort millionbeløb, og i testamentet var der udtrykt ønske om, at arven skulle gå til indkøb af udstyr til kræftbehandling og -forskning.

 

- ”Herlev og Gentofte Hospital er et stort kræfthospital, og vi er utrolig glade for at vi kunne modtage arven, som er resulteret i to skannere fra øverste hylde. Vi mener, at de to typer skannere vil kunne løfte strålebehandlingen op på et helt nyt niveau til stor gavn for mange patienter. Det kan potentielt føre til en meget mere personificeret behandling af vores kræftpatienter”, siger Cheffysiker i Stråleterapien Brian Holch Kristensen.

Stråleterapien planlægger og udfører ca. 56.000 strålebehandlinger om året.

 

Yderligere information

 

Pressekonsulent Andreas Bennekou, Herlev og Gentofte Hospital, tlf. 38673040/24459812

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor