Søvnapnø hos personer med hjertesygdom

​Hos personer med hjertesygdommen atrieflimren kan natlige vejrtrækningspauser (søvnapnø) forværre symptomer og prognose, hvilket gør en undersøgelse for søvnapnø særligt vigtig.​

Vent...

Det er dog besværligt at diagnosticere, og derfor har medicinstuderende Mads Hashiba Jensen undersøgt, om hjemmemålinger med miniature-apparater kunne være en mulig løsning.

I projektet, som Mads præsenterer ved hospitalets årlige Forskningens Dag d. 7. november, har han undersøgt om et specifikt apparat – NightOwl – kunne rapportere både hyppighed og sværhedsgrad af søvnapnø samt hvor nøjagtig og anvendelig hjemmeundersøgelsen er.

- Vores projekt har vist, at det er muligt at anvende hjemmemålinger hos personer med atrieflimren. Det kan gøre livet som atrieflimren-patient lettere ved at reducere antallet af fremtidige hospitalsbesøg. Samtidig kan hjemmemålinger med letanvendelige apparater være en byggesten for den fremtidige implementering af søvnapnø-screening hos personer med atrieflimren, siger Mads Hashiba Jensen.

Studiet fandt også, at over halvdelen af personer med atrieflimren havde ikke-erkendt moderat til svær ubehandlet søvnapnø.

Projektet er et pilotprojekt, som skal føre til et større nationalt projekt til sommer.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor