Tilbud om screening af medarbejdere for COVID-19-antistoffer

​I dag blev der taget masser af blodprøver og svaret på spørgeskemaer i to af vores afdelinger. Medarbejderne er nemlig med i et pilotprojekt for at findes ud af, hvor mange med patientkontakt som har - eller har haft - COVID-19. Projektet rulles ud i hele region H efter påske. 

Vent...

​I dag blev der taget masser af blodprøver og svaret på spørgeskemaer i to af vores afdelinger. Medarbejderne er nemlig med i et pilotprojekt for at findes ud af, hvor mange med patientkontakt som har - eller har haft - COVID-19. 

Projektet er en forløber for et regionalt, banebrydende forskningsprojekt, hvor alle ansatte med patientkontakt i Region H efter påske tilbydes en undersøgelse for, om de har udviklet antistofferne IgM og IgG mod COVID-19. Målet er bl.a. at undersøge, om hospitalsansatte er mere udsatte sammenlignet med andre borgere, og om man opretholder immunitet mod COVID-19 efter overstået infektion.

Projektet er et samarbejde på tværs af hospitaler i Region Hovedstaden, initieret af professor, overlæge Kasper Iversen, Herlev og Gentofte Hospital, og professor, overlæge Henrik Ullum, Rigshospitalet.

”Alt personale på testafdelinger har virkelig bakket op omkring projektet. Det er tydeligt, at det er et projekt, der giver mening for deltagerne”, konstaterer Kasper Iversen.

Og interessen ser man tydeligt på Afdeling for Hjertesygdomme, hvor der er blevet taget blodprøver hele formiddagen:

”Vi har nærmest været lagt ned, for der er en kæmpe stor velvilje og entusiasme. Medarbejdere vil gerne være med, for de er bekymret for, om de er smittet uden at være syge og dermed kan smitte patienterne. Det er de nærmest mere bange for end selv at blive syge” siger ledende oversygeplejerske Helene Bliddal, som også oplever at folk kommer ind på en fridag.

På Afdeling for Nyresygdomme komme folk fra andre afsnit forbi, fordi de også vil testes:

”Der er ingen problemer med at få folk med i projektet. Det er ikke interesse, der mangler. Jeg tror, at det er en lettelse for mange at få en afklaring, og vi har fået flere afsnit inkluderet hurtigt, fordi interessen er så stor, siger ledende oversygeplejerske Lotte Grønning 
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor