Forskningsledere i eliteklassen

Vi er stolte af, at to af vores læger og forskere af Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) netop af udpeget som intet mindre end fremragende forskningsledere. 

Vent...

Marco Donia og Jakob Stokholm er blandt de 34 forskere, der begge 5. december er udnævnt som Sapere Aude-forskningsledere og dermed skal sætter retning for fremtidens forskning inden for deres felter.

Med æren følger 192 millioner kroner til de 34 excellente, yngre forskere og det giver både Marco og Jakob mulighed for at forfølge deres forskningsideer på højt, internationalt niveau.- At blive udvalgt til at indgå i Sapere Aude-programmet er en stor anerkendelse. Bevillingen vil medføre, at jeg får ressourcer til at forfølge mine egne forskningsmål, så man i fremtiden forhåbentlig kan beskytte børn mod astma og allergi igennem påvirkning af de tidligste bakteriesamfund i tarmen, siger Jakob Stokholm, som til dagligt arbejder i Dansk BørneAstma Center.

Også for Marco Donia har udnævnelsen stor betydning for hans forskning og karriere:

- Jeg er glad for anerkendelsen, som giver et kæmpe boost til min forskning og karriere. Jeg er meget taknemmelig for DFF’s anerkendelse og bevilling, og for de midler, som jeg i øvrigt har fået fra bl.a. Kræftens Bekæmpelse og Lundbeck Fonden. Det er alt sammen med til at finansierer en stor del af mine studier, der skal give en bedre forståelse af, hvordan immunsystemet interagerer med kræft for at udvikle bedre kræftbehandling, siger Marco Donia.

NB! Sapere Aude betyder Vov at vide! 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor