Indsprøjtning af olie i muskler kan være farligt

Har du sprøjtet olie – f.eks. paraffinolie eller synthol – ind i dine muskler, eller kender du nogen der har? Anti Doping Danmark opfordrer personer, der har indsprøjtet olie i musklerne, til at opsøge egenlæge for at få taget en blodprøve selv om man ikke har bivirkninger. Man kan også kontakte Endokrinologisk Afdeling på Herlev Hospital, som samler data og viden ind.

Vent...

​Endokrinologisk Afdeling på Herlev Hospital har i den senere tid modtaget patienter, som oplever bivirkninger efter at have sprøjtet olier som f.eks. paraffinolie og synthol ind i musklerne for at få dem til at se større ud.

Patienterne har meget høje tal for kalk i blodet, som kan indikere, at der er risiko for nyresvigt. Hvornår stigningen i kalk i blodet sker, varierer fra patient til patient, så der kan være risiko både kort tid efter indsprøjtning og mange år efter.

Nogle patienter udviser ingen bivirkninger, og derfor opfordrer Anti Doping Danmark og Endokrinologisk Afdeling på Herlev Hospital til, at alle, som har indsprøjtet olie i muskler,  tager kontrakt til egen læge, som kan tage en blodprøve, der kan udelukke forhøjet kalk i blodet eller få sat den rette behandling i gang. Man kan også tage kontakt til Endokrinologisk Afdeling på Herlev Hospital, som samler viden og data ind for at blive klogere på området.

Mere viden
Ifølge overlæge Ebbe Eldrup fra Endokrinologisk Afdeling  ved lægerne endnu meget lidt om de medicinske konsekvenser ved indsprøjtning. Derfor er det vigtigt, at så mange som muligt, der har indsprøjtet olie, får taget en blodprøve, der kan be- eller afkræfte, om der er tegn på forhøjet kalk i blodet. 

Samtidig kan blodprøven bidrage til at give lægerne et overblik over omfanget af bivirkninger ved indsprøjtning af olie i muskler. For nærværende mangler lægerne bl.a. et overblik over, hvor stor en andel af personer der oplever forhøjet mængde kalk i blodet efter at have sprøjtet olie i musklerne. Du kan hjælpe lægerne med at blive klogere! 

Hvad skal jeg gøre?
Kontakt din praktiserende læge. Bed lægen om en blodprøve, som måler kalkniveauet i blodet. Du kan også kontakte overlæge Ebbe Eldrup på mail -  ebbe.eldrup@regionh.dk -  eller Endokrinologisk Afdeling på Herlev Hospital. Han er i gang med at samle viden og overblik på området.

Hør Ebbe Eldrup fortælle mere om indsprøjtning af olie i musklerne i Radio 24syv-programmet ’Fitness M/K’ (29:51 minutter inde i udsendelsen).

Har du eller din læge spørgsmål, er du velkommen til også at kontakte Anti Doping Danmark på kontakt@antidoping.dk eller telefon 43 26 25 50. 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor