Nyt MR-center indviet efter brand

​1. april sidste år var en mindre brand skyld i at 6 MR-skannere på Herlev blev taget ud af brug. Nu er MR-centeret genindviet med helt nyt udstyr, der bringer hospitalet ind i teknologisk verdensklasse.

Vent...


Foto: Chefradiograf Preben Thomassen og regionsrådsformand Lars Gaardhøj klipper den røde snor til MR-centeret.​


Det nye MR-center blev tirsdag officielt indviet af regionsrådsformand Lars Gaardhøj, sammen med afdelingens medarbejdere og samarbejdspartnere.

Fejringen skete på baggrund af den brand, der sidste år satte en række skannere i centeret ud af drift.

Det lød som en aprilsnar, da meldingen kom 1. april, om en mindre brand i en MR-skanner. Men branden var reel, og skaderne fra sod og slukningsarbejde gjorde, at seks af hospitalets syv MR-skannere blev sat ud af spillet.

Løftet i flok

Men efter en enorm indsats på tværs af regionen lykkedes det at komme igennem udfordringerne, og siden februar i år har afdelingen været i fuld drift. Et resultat, der kun kunne opnås fordi alle løftede i flok, fortæller chefradiograf Preben Thomassen.

- Det gælder alle medarbejderne på afdelingen, der udviste enorm fleksibilitet og viljestyrke. Men det gælder også hele systemet og kollegerne på tværs i regionen, både på hospitalerne, i centrene og i regionen i det hele taget.


Foto: ​​​Vicedirektør Rene Priess byder velkommen til indvielsen for medarbejdere og gæster fra regionen og leverandører.​


Også for vicedirektør Rene Priess er det den store fælles indsats, der blev lagt for dagen, som står tilbage.

- Det var selvfølgelig en alvorlig hændelse, som alle helst ville have været foruden. Men omvendt så viste efterspillet også, hvad det er vi kan, når det for alvor brænder på. Også bogstaveligt. Det er dybt imponerende og det vil jeg gerne sige tak for.


​​Foto: Én af de seks nye MR-skannere på Herlev Hospital

​Intet er så skidt…

Men det var ikke "bare" tilbage til start, med indvielsen af MR-centeret. Faktisk står hospitalet nu med en ny MR-skanner-park, som er noget helt unikt, siger Preben Thomassen.

- Man kan jo sige, at der ikke er noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget. De nye MR-skannere er et kæmpe skridt frem, og vi er formentlig de eneste i verden, der har udskiftet 6 MR-skannere på én gang, hvilket gør, at MR-centret på Herlev og Gentofte Hospital træder ind i verdenseliten på apparaturfronten, siger chefradiograf Preben Thomassen.

Den kunstige intelligens i skannernes software forventes bl.a. at kunne bidrage til en bedre billedkvalitet ved at fjerne støj i billederne og dermed mulighed for endnu bedre diagnostik. Og måske være med til at nedsætte den tid det tager at skanne patienterne. Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor