Nye tiltag skal gøre Herlev Hospital mere tilgængeligt

Den ny, grønne forplads og hovedindgang, de nye danske afdelingsnavne og Borgmester Ib Juuls Vej blev onsdag indviet. Målet er at gøre besøg på hospitalet mere tilgængeligt for patienter og pårørende.


Vent...


Det var et udvidet Kinder-æg, der blev pakket ud, da Herlev Hospital onsdag d. 22. maj tog en række forbedringer i brug:
Åbningen af det nye grønne ankomstområde og den nye hovedindgang, nye patientvenlige danske navne på hospitalets afdelinger, og indvielsen af Borgmester Ib Juuls Vej.

Fælles for de nye tiltag er, at de skal gøre det til mere tilgængelig oplevelse for patienter og pårørende at færdes på hospitalet.

- Det er væsentlige forbedringer for de patienter og pårørende, der besøger hospitalet, som vi præsenterer i dag. Vores ambition er altid, at alle vores besøgende skal føle sig godt behandlet, og det er jeg overbevist om, at de nye tiltag vil bidrage til", sagde hospitalsdirektør Klaus Lunding ved åbningen, hvor også regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen og borgmester i Herlev Kommune, Thomas Gyldal Petersen deltog.


Nyt grønt ankomstområde byder patienter velkommen

Dermed har Herlev Hospital nu slået dørene op for den ny hovedindgang og indviet det grønne ankomstområde, der fremover byder patienterne velkommen i indbydende omgivelser med træer og buske. Området binder samtidig det eksisterende hospital sammen med det nye Akuthus og Kvinde-Barn-Center, som bliver taget i brug næste år.

"Alt det grønne bidrager til en helt anden og bedre oplevelse allerede ved ankomsten til hospitalet, især når man sammenligner med fordums asfalterede parkeringsområder og stærke kastevinde. Så den helende arkitektur – som i øvrigt også går igen i de nye haver, gårdrum og de prisbelønnede grønne tage på de nye bygninger – kan vi være stolte af," siger Sophie Hæstorp Andersen (S).


Danske afdelingsnavne skal hjælpe patienterne på vej

Fremover bliver det nemmere for patienter og pårørende at finde rundt på hospitalet – det skal de nye skilte og nye danske afdelingsnavne, som patienterne bedre kan forholde sig til, bidrage til.

For eksempel bliver "Hæmatologisk Afdeling" til "Klinik for Blodsygdomme", mens "Endokrinologisk" skifter navn til "Hormon- og Stofskiftesygdomme". De nye danske navne er en del af en regional indsats, som begyndte på Bornholms Hospital, og nu kommer turen til Herlev og Gentofte Hospital.

"Når man kommer på hospitalet, er man i forvejen typisk under pres, og så duer det ikke, at man har følelsen af, at man knap nok kan udtale navnet på afdelingen, fordi det står på latin. Vi har en vigtig opgave med at gøre det så enkelt som muligt, og derfor er jeg glad for, at vi nu gør det nemmere for patienter og pårørende at forstå, hvor de skal til undersøgelse og behandling og senere at finde frem til det rette sted," siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, der fremhæver, at regionens indsats ikke alene handler om skiltene på hospitalerne, men om al patientkommunikation også de indkaldelsesbreve, som sendes ud til patienterne.


Nyt vejnavn giver lettere adgang til hospitalet

Det er ikke kun afdelingerne, der nu har ændret navn - også den vej, der omkranser Herlev Hospital, bliver indviet og får sit nye navn, Borgmester Ib Juuls Vej. Det er Herlev Kommune, der har valgt navnet, og der er flere grunde til, at den tidligere Herlev-borgmester, Ib Juul, lægger navn til den nye vej, forklarer den nuværende borgmester, Thomas Gyldal Petersen.

- Ib Juul var Herlevs borgmester i 26 år og stod i spidsen for byens udvikling til en moderne velfærdskommune. I årene hvor Herlev Hospital blev opført, var Ib Juul både borgmester og medlem af Amtsrådet, og der er derfor god grund til, at netop Ib Juuls navn i fremtiden vil lede patienter, pårørende og personale til Herlev Hospital. Herlev skylder Ib Juul meget, og det samme gør Herlev Hospital. Derfor sætter vi med Borgmester Ib Juuls Vej et flot minde for en af velfærdssamfundets store lokale arkitekter, siger Thomas Gyldal Petersen.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor