Nye afdelingsnavne og adresser på hospitalet

​Den 22. maj 2019 fik Herlev og Gentofte Hospital nye danske afdelingsnavne og nye adresser. Læs her, hvad det betyder for dig.

Vent...

De nye navne og adresser skal gøre det til en bedre, mere tryg og overskuelig oplevelse for patienter og pårørende at færdes på hospitalet.

Helt konkret betyder det, at de tidligere afdelingsnavne er skiftet ud med danske navne, som er nemmere at forstå.

Eksempelvis er "Hæmatologisk Afdeling" ændret til "Klinik for Blodsygdomme", mens "Endokrinologisk" har skiftet navn til "Hormon- og Stofskiftesygdomme". De nye danske navne er en del af en regional indsats, som begyndte på Bornholms Hospital, hvorefter turen kom til Herlev og Gentofte Hospital.

Nye vejnavne giver lettere adgang til hospitalet

Også vejene, der omkranser de to hospitaler, har fået nye navne.

Det er et krav fra staten, at alle afsnit på landets hospitaler skal have unikke adresser og skal kunne findes via en GPS. Det er henholdsvis Gentofte og Herlev Kommune, der har valgt de to nye vejnavne – i Gentofte er vejnavnet "Gentofte Hospitalsvej", mens der i Herlev er tale om "Borgmester Ib Juuls Vej".

Ændringerne i navne og adresser skyldes altså ikke, at det enkelte afsnit flytter, men at det skal blive lettere at finde rundt på hospitalet.

Ny hovedindgang og grønt ankomstområde i Herlev

I Herlev har hospitalet også slået dørene op for den ny hovedindgang og indviet det nye grønne ankomstområde, der fremover byder besøgende velkommen. Området binder samtidig det eksisterende hospital sammen med det nye Akuthus og Kvinde-Barn-Center, som bliver taget i brug næste år.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor