​​

Ny professor vil gøre vejen fra grundforskning til behandling hurtigere

​38-årige Tor Biering-Sørensen, læge og forskningsleder, Afd. for Hjertesygdomme, Herlev og Gentofte Hospital, tiltræder som professor i translationel kardiologi og pragmatiske randomiserede studier på Biomedicinsk Institut, Københavns Universitet.

Vent...

​​

Tor har siden 2019 været ansat som lektor på Biomedicinsk Institut (BMI). Han bliver nu udnævnt til professor på BMI, hvor han har etableret en forskningsgruppe med fokus på translationel kardiologi og pragmatiske randomiserede studier.

Det nye "Center for Translationel Kardiologi og Pragmatiske Randomiserede Forsøg (CTCPR)" er et samarbejde mellem Afdeling for Hjertesygdomme på Herlev og Gentofte Hospital og Biomedicinsk Institut på Københavns Universitet.

Samarbejde om nyt center skal bane vejen

- Det er en stor ære at blive professor på Biomedicinsk Institut, Københavns Universitet og Herlev og Gentofte Hospital, og jeg glæder mig til at udbygge det fantastiske samarbejde på tværs af basalforskning og klinisk forskning som vi allerede har skabt igennem de sidste 3 år. Det er til stor gavn for patienterne at den viden der fremkommer fra basalforskning på Panuminstituttet på kort tid kan testes og udmønte sig i behandling af patienter i klinikken, siger Tor Biering-Sørensen.

Centret er skabt af Tor Biering-Sørensen med det formål at bruge de danske registre til at identificere, invitere og følge deltagere i kliniske forsøg. Samarbejdet gør, at vejen fra nye basalforskningsopdagelser på BMI hurtigt kan testes i form af mekanistiske fase II lodtrækningsstudier i klinikken på HGH. CTCPR udfører også store pragmatiske fase III lodtrækningsstudier, hvor deltagere identificeres, inviteres, randomiseres og følges ved hjælp af de danske registre.

CTCPR er således et unikt nyt center der drager nytte af de danske registre og vil kunne udføre translationel forskning og store randomiserede studier effektivt, hurtigt, og betydeligt billigere end tidligere.

Omsætter forskning til gavn for patienter

Målet er at teste og fusionere nye forskningsmetoder, der giver hurtigt svar på potentiel effekt og virkning med gavn for patienterne. Visionen for al forskning i CTCPR er at udvikle behandlinger, der på sigt vil gøre distancen mellem forskning og implementering af nye behandlinger ude på hospitalsafdelingerne kortere end de er i dag.

Ledende overlæge på Afd. for Hjertesygdomme, Herlev og Gentofte Hospital, Sune Haahr-Pedersen glæder sig over udnævnelsen af Tor Biering-Sørensen:

- Vi er utrolig glade for og stolte over, at have Tor Biering-Sørensen tilknyttet hospitalet. Han har trods sin unge alder markeret sig, som en dygtig og anerkendt forsker, både når det gælder publikationer og priser. Han udfører store, videnskabelige studier, og vigtigst af alt, så formår han at omsætte forskningen til direkte implementerbare resultater til gavn for hjertepatienterne. Det arbejde vil få endnu bedre vilkår med professoratet og samarbejdet mellem Afdeling for Hjertemedicin og Biomedicinsk Institut på Københavns Universitet, siger Sune Haahr-Pedersen.

​Institutleder på BMI Cathrine Ørskov ser frem til at byde Tor Biering-Sørensen velkommen til sin nye stilling på instituttet og siger:

- Tor er trods sin unge alder internationalt kendt for sin forskning, og jeg er rigtig glad for, at han har valgt at etablere sin forskningsgruppe her på BMI. Jeg er ikke i tvivl om, at Tor vil styrke den kardiologiske forskning på vores institut og vores evne til at omsætte grundforskningsresultater til nye tilgange til forebyggelse, diagnosticering og behandling af hjertesygdomme.

Du kan læse mere på centrets hjemmeside​

Fakta om Tor Biering-Sørensen.

Tor Biering-Sørensen er 38 år, læge og forskningsleder, Afd. for Hjertesygdomme, Herlev og Gentofte Hospital. Han har en ph.d. fra Københavns Universitet fra 2015. Efter at have afsluttet sin ph.d. i Danmark, flyttede han til Boston, USA, hvor han dels arbejdede med ultralyd af hjertet og store randomiserede studer ved Brigham and Womens Hospital, Harvard Medical School.

Tor har en Master of Public Health fra Harvard School of Public Health fra 2018 og er i øjeblikket i gang med en kandidatgrad fra Oxford Universitet i randomiserede kontrollerede studier der afsluttes i 2022.

Tor vejleder allerede nu et meget stort antal postdocs, ph.d.-studerende og medicinstuderende, samt har vundet priser både nationalt og internationalt for sin forskning.Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor