Ny professor stiller skarpt på ikke-cancerrelaterede urinvejssygdomme

​Mikkel Mejlgaard Fode tiltrådte d. 1. januar som professor på Københavns Universitet og overlæge på Afdeling for Urinvejssygdomme på Herlev og Gentofte Hospital. Målet er at være førende i verden inden for forskning i urinvejssygdomme.

Vent...


Foto: ​​Mikkel Mejlgaard er 40 år gammel og nytiltrådt professor

​​

Patienten er i centrum for Mikkel Mejlgaard Fode, der siden 2019 har været klinisk lektor. Han ser nu frem til at kunne bygge videre på det fundament, der er skabt i forskningsgruppen, efter han 1. januar 2022 tiltrådte som "klinisk professor med specielt fokus på seksuel dysfunktion, mandlig infertilitet og vandladningsproblemer" ved Institut for klinisk medicin på Københavns Universitet.

 
Forbedring af patientbehandling er centralt

- Jeg er selvfølgelig glad og stolt. Vi skal lave forskning der forbedrer patientbehandlingen, og mit fokus er specielt de ikke-cancerrelaterede urinvejssygdomme. Altså tilstande der har stor betydning for vores patienters livskvalitet, men som ikke altid får den nødvendige opmærksomhed, forklarer han.

Konkret vil han forske i diagnostik og behandling med fokus på patientens samlede oplevelse. Der vil blandt andet vil blive lagt vægt på at skabe ny viden om minimalt invasive behandlinger og regenerativ medicin. Og ambitionerne er store.

Store ambitioner på afdelingens vegne

- Målet er at være førende i verden indenfor forskning i urinvejssygdomme. Jeg mener rammerne her er ideelle. Vores afdeling er en af Europas største, og der er en imponerende høj faglighed hos både læger og sygeplejersker. Samtidig har Herlev og Gentofte Hospital et fremragende forskningsmiljø med fokus på samarbejde afdelingerne imellem. 

 

- Et andet væsentligt fokusområde bliver uddannelsen af kommende læger inklusiv urologiske speciallæger. Her er en meget stærk fagsøjle på Københavns Universitet som jeg ser frem til at spille en endnu større rolle i med skiftet fra lektor til professor.

 

Engageret og inspirerende forsker

Også ledende overlæge på Afdeling for Urinvejssygdomme, Hans Rudolf Stimpel, glæder sig over det nye professorat.

 

- Det er en stor glæde, at det er lykkedes at få ansat Mikkel Mejlgaard Fode som professor med fokus på de benigne lidelser. Vandladningslidelser (LUTS) er den største patientgruppe indenfor specialet, men har i en årrække stået stille, hvad angår forskning og udvikling, idet fokus har været på urologiske cancere. Det kan en ny professor med fokus på de benigne, men ofte meget livskvalitetsforringende tilstande, være med til at ændre. Vi kender Mikkel som en meget engageret og god kollega, der får sat gang i forskning over et bredt felt, og som underviser er meget inspirerende, konstaterer han.​


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor