Kasper Iversen tiltræder som professor i akutmedicin

Kasper Iversen, overlæge, dr. med. og klinisk lektor på Herlev og Gentofte Hospital, tiltræder 1. august 2019 som professor i akutmedicin. Med Kasper Iversens professorat har Herlev og Gentofte Hospital nu i alt 34 professorer - og Region Hovedstadens eneste professorat i akutmedicin.

Vent...
Kasper Iversen er uddannet læge fra Københavns Universitet (2001), han er dr. med. og speciallæge i kardiologi og siden februar 2019 også i akutmedicin. Han har siden januar 2016 været forskningsansvarlig overlæge i Akutmodtagelsen. 

I efteråret 2018 gjorde han sig bl.a. bemærket som medforfatter på et stort studie, publiceret i Emergency Medicine Journal. Studiet, som fik en del omtale i danske medier, viste, at sundhedspersonale med et blik på patienten er bedre til at forudsige dødeligheden end den algoritme, som bruges i de danske akutmodtagelser. Aktuelt er han i gang med et stort, randomiseret studie – I-EWS - som omfatter 150.000 patienter og som skal vise, om det kliniske blik også vil kunne bedre risikovurderingen, når der er tale om indlagte patienter. Også inden for kardiologien har han for nylig publiceret en række resultater, som bl.a. viser, at hjemmebehandling kan halvere indlæggelsestiden for alvorligt syge hjertepatienter. 

- Jeg er utrolig glad for at have fået professoratet. Der er stadig relativt lidt forskning inden for det akutmedicinske område og vi mangler evidens på en række områder, så jeg ser frem til, at vi regionalt og forhåbentligt også nationalt kan fortsætte vores gode forskningssamarbejde med fokus på at forbedre behandling og diagnostik af akut indlagte patienter, siger Kasper Iversen, som også fremover vil være tilknyttet Akutmodtagelsen.

Lisbet Ravn, ledende overlæge i Akutmodtagelsen på Herlev og Gentofte Hospital, ser mange fordele ved professoratet:

- Vi er både stolte af og glade for, at Kasper, med base på et af regionens største akuthospitaler, skal være med til at drive forskning på akutområdet og dermed også være med til at præge udviklingen af et nyt lægeligt speciale.

Professoratet er støttet med 6 mio. kr. fra TrygFonden:

- Det akutte sundhedsvæsen behandler mange tusinde mennesker hvert år. Akut behandling er udfordrende. Det er ofte svært hurtigt at gennemskue, hvilke patienter, der er kritisk syge og hvad de lider af. Der er derfor store muligheder i at forske i akut diagnostik og behandling, siger Anders Hede, forskningschef i TrygFonden.
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor