Ny ledende overlæge på Patologiafdelingen

55-årige Dorte Linnemann afløser Beth Bjerregaard, der går på pension som ledende overlæge på Patologiafdelingen på Herlev og Gentofte Hospital.

​Med ti års erfaring i Patologiafdelingen tiltræder Dorte Linnemann 1. september stillingen som ledende overlæge.  Det er en af landets største patologiafdelinger, der også betjener Nordsjællands Hospital og speciallægepraksis i dermatologi, plastikkirurgi og kirurgi.

Dorte Linnemann har stor ledelseserfaring og afsluttede i 2014 en mastergrad i offentlig ledelse, ligesom hun igennem mange år har lagt stor vægt på uddannelse og klinisk rådgivning af såvel de læger, der skal tage konsekvensen af diagnostikken som de yngre læger, som skal sikre patologiens fremtid.

"Min erfaring er, at den kliniske rådgivning giver et godt samarbejde, så patientforløbene kan fungere bedre," siger Dorte Linnemann.

Molekylærpatologi vil udfordre afdelingen
Hun forventer at udviklingen inden for molekylærpatologien i fremtiden vil udfordre afdelingen fagligt såvel som økonomisk.

Molekylærpatologien er afgørende for den målrettede behandlingen af kræftpatienter. Patologiafdelingen er en tværgående samarbejdspartner og har specielt et tæt samarbejde med kirurger og onkologer. Patologerne undersøger den molekylære struktur i kræftknuder, så man kan sætte ind med den rette og mest effektive behandling.

Vellykket sammenlægning af afdelinger
Herlev og Gentofte Hospital fusionerede 1. januar 2015, men allerede i 2005 blev patologiafdelingerne på de to hospitaler lagt sammen. I 2012 fusionerede man desuden med patologien på Nordsjællands Hospital. Det er Dorte Linnemanns oplevelse, at de mange medarbejdere fungerer som én samlet afdeling.

"Nu er det jo min forgænger Beth Bjerregaard, der sammen med chefbioanalytikerne har gennemført fusionerne, men jeg oplever, at vi relativt hurtigt er lykkedes med at sammentænke de fusionerede afdelinger. Det er vigtigt, at man har respekt for dem man fusionerer med og behandler dem som ligeværdige parter. Hurtigst muligt skal man have fat i personalet og informere dem, så man også kan holde på medarbejderne," siger Dorte Linnemann.

Det er således en velfungerende afdeling Dorte Linnemann overtager, hvor hun udover den daglige drift også skal understøtte udviklingen af fremtidens patologi og teknologi, ligesom afdelingen skal fortsætte forskning på højt nationalt og internationalt niveau.

Også her er den erfarne patolog godt klædt på. Siden sin lægefaglige kandidateksamen fra Københavns Universitet i 1985 har Dorte Linnemann haft ni års forskningsansættelser, er dr.med. og har lagt navn til en lang række videnskabelige artikler.

"Jeg er sikker på, at Dorte Linnemann med sin meget brede erfaring indenfor daglig ledelse, udvikling, undervisning, forskning og ikke mindst sit gode netværk på hospitalerne, nationalt og internationalt er den rette til sammen med de to chefbioanalytikere at sikre patologien på vores hospital," siger hospitalsdirektør Klaus Lunding.

Frivilligt arbejde
Den 55-årige ledende overlæge, der er gift og har to voksne børn, bruger en del af sin fritid med socialt arbejde i den katolske menighed i Lyngby. Hun konverterede som 21-årig, og siden har menigheden og det frivillige arbejde været et vigtigt omdrejningspunkt i hendes liv.

"Vi har blandt andet en del flygtninge fra store dele af verden i vores kirke. Også blandt indvandrere fra bl.a. Polen, Italien og Spanien er der katolikker, så det er en interessant menighed," siger Dorte Linnemann.

Redaktør